Jaromir Jagr jatkaa uraansa – haaveilee edelleen NHL:stä?

Jaromir Jagr jatkaa uraansa ainakin vielä vuoden verran.
Jaromir Jagr jatkaa uraansa ainakin vielä vuoden verran. Kuva: Getty Images

Se, että Jaromir Jagr jatkaa uraansa, oli selvillä käytännössä ottaen jo huhtikuun alussa, mutta virallinen vahvistus sille saatiin tänään.

Helmikuussa 46 vuotta täyttänyt tshekkilegenda Jaromir Jagr jatkaa uraansa myös tulevalla kaudella. Tämä selvisi, kun hänen omistamansa tshekkiseura HC Kladno julkaisi tämän hetken sopimuspelaajansa ensi kaudeksi ja Jagrin nimi oli 15 muun nimen joukossa kyseisellä listalla.

– Kuningas on kotona, ja terveenä pysyessään hän tulee olemaan valtava hyökkäyspään pelote Kladnolle! Hänen halunsa auttaa joukkueensa takaisin Extraligaan (pääsarjaan) on 46-vuotiaalla legendalla valtava, seura fiilistelee verkkosivuillaan.

Uran jatkuminen ei yllätä tippaakaan, sillä Jagr valotti jo aiemmin huhtikuun aikana mahdollisuutta jopa paluulle takaisin maailman kovimpaan kiekkoliigaan, NHL:ään. Ensiksi hän haluaa kuitenkin katsastaa, missä hän menee ollessaan sataprosenttisessa kunnossa.

– Harjoittelen tällä hetkellä rauhassa yksikseni. Haluan päästä ensiksi kuitenkin sataprosenttiseen kuntoon ja sitten katsoa, mitä seuraavaksi tapahtuu, Jagr totesi NY Timesin haastattelussa.

– En ole valmis lopettamaan vielä ja ainahan voin jatkaa pelaamista täällä. Suunnitelmani on kuitenkin laittaa itseni ensiksi kuntoon ja sitten katsoa, miten pitkälle voin vielä päästä.

Päättynyt kausi oli tshekkilegendalle todella vaikea. Hän sai NHL-sopimuksen aivan viime tingassa, minkä johdosta hän oli puolikuntoinen ison osan alkukaudesta. Sen jälkeen tulivat heikosta kauteen valmistautumisesta johtuneet loukkaantumisongelmat ja lopulta Calgary Flames päätti lainata Jagrin Kladnoon loppukauden ajaksi.

Myöskään kotimaassa asiat eivät todellakaan menneet putkeen, sillä Jagr ehti pelata vain viidessä ottelussa, joissa hän teki tehot 0+4, kunnes Marek Sikora sikaili hänet idioottimaisella taklauksellaan sairaalakuntoon (katso video täältä). Lopulta se johti siihen, ettei Jagrista ollut myöskään auttamaan Kladnoa karsintasarjassa ja sitä kautta taistelussa noususta pääsarjaan, vaan hänen kevään tosipelien esiintymisaika jäi 47 sekunnin mittaiseksi.

Mikäli tulevaisuus pitäisi vielä sisällään sellaisen pienimuotoisen ihmeen, että Jaromir Jagr nähtäisiin NHL:ssä, olisi hänellä mahdollisuus nousta kaikkien aikojen eniten NHL-runkosarjaotteluita pelanneeksi pelaajaksi – ohitse 23 ottelun päässä olevan Mark Messierin ja 34 ottelun päässä olevan legendaarisen Gordie Howen.

Kladnon alkuperäisen tiedotteen löydät halutessasi TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
MM 2018: Venäjä julkaisi joukkueensa Tanskassa pelattaviin kisoihin