Jaromir Jagr tositoimissa jo lauantaina – vastassa 46-vuotias Petr Nedved!

Jaromir Jagr kohtaa paluuottelussaan 46-vuotiaan Petr Nedvedin.
Jaromir Jagr kohtaa paluuottelussaan 46-vuotiaan Petr Nedvedin. Kuva: Getty Images

NHL:stä kotimaahansa palannut Jaromir Jagr tekee debyyttinsä Tshekin kakkosliigassa jo huomenna, kun HC Kladno kohtaa HC Benatky nad Jizeroun.

Kun kiekko putoaa Benatky nad Jizeroun kaupungissa jäähän kello 18:30 Suomen aikaa, HC Kladnon matkatessa joukkueen vieraaksi, todistetaan ottelussa hartaasti odotettu hetki: Jaromir Jagr palaa kotiin.

Tällä hetkellä Jagrin pelikunto on vielä melkoinen kysymysmerkki, sillä 45-vuotias ikoni on pelannut viimeisen ottelunsa 31. joulukuuta ja kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, mutta joka tapauksessa hänet on pakko nimetä Kladnon rosteriin – muutoin hän ei saa edustusoikeutta nousukarsintoihin.

Virallinen debyytti siis tapahtuu joka tapauksessa lauantaina, mutta siitä ei ole mitään varmuutta, minkä verran Jagr tulee ottelussa pelaamaan – pahimmassa tapauksessa, fanien näkökulmasta katsottuna, peliaika jää todella vähäiseksi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Vaan, mikäli Jagr nähdään kaukalossa, edessä on todellinen titaanien taisto. Toisella puolen kaukaloa tullaan nimittäin näkemään toinen tshekkilegenda, 46-vuotias Petr Nedved, joka lopetti pelaajauransa vuonna 2014.

Nedved oli aikanaan Jagrin joukkuekaveri Pittsburgh Penguinsissa ja hän pelasi maailman kovimmassa kiekkoliigassa kunnioitettavat 982 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 310+407=717.

Nedvedin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Ottelun lipuille on ollut niin valtava kysyntä, että se jouduttiin siirtää Libereciin; siinä missä Kladno on Jagrin synnyinkaupunki, Liberec on sitä Nedvedille.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Marc-Andre Fleuryn maali kuin noiduttu – kiekko jo kahdesti selän takana!