Nyt se on varmaa, Jaromir Jagr Tshekin kakkosliigaan – ”Olen todella pettynyt”

Jaromir Jagr on tehnyt 7-vuotiaasta lähtien 1 000 kyykkyliikettä per päivä. Kuva: Getty Images
Jaromir Jagr on tehnyt 7-vuotiaasta lähtien 1 000 kyykkyliikettä per päivä. Kuva: Getty Images

Jaromir Jagr läpäisi NHL:n waiver-listan ilman, että yksikään muu 30 NHL-seurasta olisi poiminut häntä riveihinsä ja niinpä edessä on paluu Eurooppaan.

Jaromir Jagrin kertakaikkisen upea NHL-ura on mitä todennäköisimmin ohitse, kuten uutisoimme jo sunnuntain aikana (lue alkuperäinen uutinen täältä).

Calgary Flames ei varsinaisesti purkanut 45-vuotiaan konkarin NHL-sopimusta, vaan hän on edelleen sopimusteknisesti albertalaisseuran pelaaja, mutta hänet lainattiin tshekkiseura HC Kladnoon. Jagr omistaa itse kyseisen tshekkiseuran.

Jagr oli luonnollisesti pettynyt siitä, etteivät asiat menneet suunnitellusti, mutta samaan aikaan hän oli kiitollinen Calgary Flamesille saamastaan mahdollisuudesta.

– Haluan kiittää Brad Trelivingiä (Flamesin GM) ja Calgary Flamesia siitä, että he antoivat minulle tämän mahdollisuuden olla osa heidän seuraansa sekä jatkaa NHL-uraani vielä tällä kaudella, Jagr totesi tiedotteessaan.

– Vaikkakin olen todella pettynyt siitä, etteivät asiat sujuneet toivotulla tavalla useistakin eri syistä johtuen, olen todella kiitollinen Calgary Flamesille – he toivottivat minut avosylin tervetulleeksi. Odotan nyt pääseväni jatkamaan tätä kautta Kladnossa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Mikäli ihmeitä ei tapahdu, Jagr tulee olemaan NHL:n historiassa kolmanneksi eniten otteluita pelannut pelaaja. Tshekkilegenda on pelannut 1 733 runkosarjaottelua ja hänen edellään ovat niukasti sekä kakkosena oleva Mark Messier (1 756 ottelua) että ykkössijaa edelleen hallussaan pitävä Gordie Howe (1 767 ottelua).

Tehopisteissä Jaromir Jagr on kaikkien aikojen listalla kakkosena, edellään ainoastaan muuan Wayne Gretzky. Hän teki NHL:n runkosarjassa upeasti tehopisteet 766+1155=1921.

Mikäli Jagr ei olisi lähtenyt välissä kolmen kauden ajaksi KHL:ään, olisi hän mitä todennäköisimmin NHL:n historiassa ainoastaan toinen pelaaja, joka olisi kyennyt rikkomaan 2 000 tehopisteen rajapyykin ja noussut kaikkien aikojen eniten NHL-otteluita pelanneeksi pelaajaksi.

Jaromir Jagrin koko uran löydät numeroina TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Pekka Rinteeltä sairas torjunta! Huikeat kamerakulmat paljastavat ilmiömäisyyden