Jaromir Jagr vietti viimeisen päivänsä salilla – ”Unohdin avaimeni ja hän päästi minut sisään”

Jaromir Jagr tullaan muistamaan aina äärimmäisen kovana harjoittelijana.
Jaromir Jagr tullaan muistamaan aina äärimmäisen kovana harjoittelijana. Kuva: Getty Images

Jaromir Jagr, jonka NHL-uran päättymisestä mekin kirjoitimme jo aiemmin (lue lisää täältä), lähti NHL:stä enemmän kuin tyylilleen uskollisena.

45-vuotias Jaromir Jagr tunnettiin NHL:ssä todellisena työjuhtana. Hän teki kaikkensa sen eteen, että jatkaminen maailman kovimmassa kiekkoliigassa vuosi toisensa jälkeen, ja ylipäätään hänen rakastamansa lajin pelaaminen, oli mahdollista.

Sinällään ei ollutkaan mikään yllätys, että viimeisen iltansa NHL-pelaajana tshekkilegenda vietti – kuinkas muutenkaan kuin kuntosalilla treenaten itseään entistä kovempaan kuntoon.

– Hän päästi minut sisään sunnuntai-iltana. Unohdin avaimeni sisään, näin hänen autonsa pihassa, joten soitin hänelle ja hän päästi minut sisään, Calgary Flamesin päävalmentaja Glen Gulutzan paljasti The Provincelle.

– Kuntopyörä savusi siinä vaiheessa, kun hän lopetti polkemisen.

”Tämä 45-vuotias kaveri teki kaiken voitavan”

Gulutzan, joka valmensi Jagria aikanaan myös Dallas Starsissa, oli surullinen siitä, miten asiat lopulta menivät.

– Tämä on surullista, koska hän ei missään vaiheessa päässyt tosissaan vauhtiin. Ensinnäkin häneltä jäi väliin harjoitusleiri, ja kun saimme hänet yli siitä, hän loukkaantui. Sitten hän oli pari peliä omalla hyvällä tasollaan (loukkaantumisen jälkeen), kunnes hän loukkaantui uudelleen.

– Yksi asia on kuitenkin tehtävä selväksi: Tämä 45-vuotias kaveri teki kaiken voitavan. Hän pelasi loukkaantuneena. Hän pelasi polvi turvonneena. Hän pelasi ylipäätään erilaisten vaivojen kanssa ja silti hän jatkoi yrittämistä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Vaikka Jagrin aika Calgarys Flamesissa, joka itse asiassa toimi hänen NHL-uransa ensimmäisenä ja viimeisenä kanadalaisseurana, jäikin vain 22 ottelun ja muutaman kuukauden mittaiseksi, jätti hän itsestään pysyvän jäljen sekä seuraan että sen pelaajiin.

Oikeastaan kaikkein parhaiten asian summasi Flames-hyökkääjä Curtis Lazar.

– Voin ylpeänä sanoa lapsilleni pelanneeni jääkiekkoa Jaromir Jagrin kanssa, Lazar hehkutti The Provincen haastattelussa.

Jaromir Jagrin pelaajauran tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Tshekkiseurassa revettiin liitoksista Jaromir Jagrin suhteen – ”Kuninkaan paluu”