Jatkaako 40-vuotias Petri Vehanen uraansa? ”Hän saa päättää itse”

Petri Vehanen on lopettanut komean uransa jääkiekon parissa.
Petri Vehanen on lopettanut komean uransa jääkiekon parissa.

Maalivahti-ikoni Petri Vehanen on ilman sopimusta ensi kaudelle. 40-vuotias veteraani saa kuitenkin itse päättää jatkostaan Saksan pääsarjassa.

Saksan pääsarjatasolla pelaava Petri Vehanen on ennättänyt jo 40 vuoden ikään. Se on jääkiekkoilijalle kova lukema, mutta tästäkin huolimatta Vehanen pelaa paljon Euroopan huippusarjoihin lukeutuvassa Saksan DEL-liigassa.

Eisbären Berliinin riveissä pelaava Vehanen onkin nyt tilanteen herra, kun hänen sopimuksensa on katkolla tämän kauden jälkeen. Seuran puolesta Vehasen ura saisi jatkua Berliinissä, mutta joukkueen toimesta ei ole syntynyt minkäänlaista painostusta.

– Emme käy tällä hetkellä jatkosopimusneuvotteluita. Petri saa päättää itse, milloin hän haluaa, tai haluaako ollenkaan, keskustella asiasta. Seuran puolelta ei tule minkäänlaista painostusta asiaan, Berliinin kiekkoylpeyden toimitusjohtaja, Peter John Lee kertoi paikalliselle B.Z. Berlinille.

Vuoden 2011 maailmanmestari viihtyy lehden tietojen mukaan Saksan maaperällä, ja hänen lapsensa käyvät Berliinissä koulussa.

Vehasen ura ammattilaiskaukaloissa starttasi kaudella 1998-99, kun hän pelasi Norjan Stavangerissa 31 runkosarjaottelua. Tämän jälkeen hän hivuttautui pikkuhiljaa Lukon ykkösvahdiksi, minkä lisäksi ura on pitänyt sisällään myös keikkoja Ruotsiin ja KHL:ään. Eisbären Berlinissä hän pelaa nyt neljättä kauttaan.

Vehasen mittavat uratilastot löydät helpoiten TÄÄLTÄ.

Lisää maailman sarjoista voit lukea TÄSTÄ.