Jatkoaika: Keskeytynyt kausi toi Telialle jättitappiot – hakee miljoonien korvausta Liigalta

Koronaviruspandemian vuoksi keskeytynyt Liiga-kausi toi sarjan televisiointioikeudet omistavalle Telialle miljoonien eurojen arvoiset tappiot.

Ruotsalainen Telia-konserni ilmoitti ensimmäisen vuosikvartaalin tulosjulkistuksessaan, että keskeytynyt Liiga-kausi teki noin 3,58 miljoonan euron loven yhtiön tulokseen. Tilanteen kokonaisvaikutuksen Telia arvioi olevan 5,58 miljoonan euron luokkaa.

Kauden ennenaikaisen päättymisen vuoksi Telia ei laskuttanut asiakkaitaan pudotuspeliotteluista. Telialta kerrottiin yhtiön aikovan hakea kompensaatiota, joka kattaa aiheutuneet menetykset. Maksajan rooli menisi luonnollisesti Liigalle.

”Kaikki sopimukset tv-oikeuksia koskien ovat hieman erilaisia. Joissain niistä meillä on selvä polku, miten saamme korvauksen peruutuksista. Joissain se on taas epäselvää, jolloin meidän pitää keskustella ja neuvotella asiasta. Joissain tapauksissa, joissa se on selvästi määritelty, emme välttämättä saa yhtä paljon takaisin”, Telia-konsernin toimitusjohtaja Christian Luiga virkkoi Jatkoajan artikkelissa.

”Olemme Telian kanssa keskustelleet maaliskuussa kesken jääneestä kaudesta ja sen vaikutuksista tv-tuotantoihin hyvässä yhteisymmärryksessä ja sopineet siitä, miten jatkamme yhteistyötämme myös tulevina kausina”, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi puolestaan totesi Iltalehden haastattelussa.

Liigalla on Telian kanssa sopimusta televisiointioikeuksista jäljellä vielä neljä seuraavaa kautta.


KATSO MYÖS: KalPassa omistajavaihdos – Sami Kapanen myy osuutensa