Jesse Puljujärveä kohtaan paljon kiinnostusta NHL:ssä – aikaa joulukuuhun asti

Jesse Puljujärveä kohtaan on NHL:ssä rutkasti kiinnostusta, kertoo Oilersin GM.
Jesse Puljujärveä kohtaan on NHL:ssä rutkasti kiinnostusta, kertoo Oilersin GM.

Vaikka hetki sitten raportoitiin, että Jesse Puljujärveä kohtaan ei ole juurikaan kiinnostusta NHL:ssä, ovat Oilersin GM Ken Hollandin kommentit päinvastaiset.

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi teki eilen kovan ratkaisun, kun hän siirtyi vuoden mittaisella sopimuksella Oulun Kärppiin. Puljujärvellä on kuitenkin takaportti NHL:ään, mutta se on tapahduttava ennen joulukuuta.

Jos Puljujärvi ei onnistu tekemään jatkosopimusta kenen tahansa NHL-joukkueen kanssa 1. joulukuuta mennessä, ei hän saa pelata maailman parhaassa liigassa koko kauden aikana. Oilers pitää tällä hetkellä hallussa suomalaisen pelaajaoikeudet, mutta seura on valmis kauppaamaan ne jos se saa Puljujärvestä haluamansa hinnan.

Nyt Oilersin GM Ken Holland onkin kertonut, että Puljujärveä kohtaan on NHL:ssä suurta kiinnostusta. Tämä on päinvastainen väite hetki sitten huhuissa liikkuneelle raportille, jonka mukaan Puljujärvi ei kiinnostanut juuri ketään.

– En tiedä oliko sillä suurta vaikutusta, että hän teki sopimuksen Suomeen. Olen käynyt keskusteluita useiden seurojen kanssa, joilla on jonkinlaista kiinnostusta Jesseä kohtaan, Holland kertoi Sportsnetin mukaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Viimeisen 10 päivän aikana, kaksi vai kolme uutta joukkuetta on ottanut minuun yhteyttä. Kyseessä on joukkueet, joiden tilanne on muuttunut kesän aikana ja he ovat kiinnostuneita Puljujärven palveluksista. Teen vaihtokaupan, jos se palvelee myös Edmonton Oilersia.

Holland myös myönsi, että hänen mielestään suomalaisen ratkaisu tehdä sopimus Kärppiin oli hyvä, sillä Puljujärven on nyt tärkeä saada pelejä alle, eikä istua katsomossa ilman sopimusta.

Ei mitään paloa takaisin Edmontoniin

Puljujärvi on kertonut avoimesti medialle, että hän ei halua jatkaa uraansa Edmonton Oilersissa. Seurassa, jossa hän pelasi edellisen kolmen kauden aikana 139 runkosarjaottelua. Sen sijaan suomalainen haluaa jatkaa pelejään joukkueessa, jossa on tarjolla suurempaa roolia.

Tämän myönsi myös GM Holland, jonka kommenttien perusteella ei ole olemassa tilannetta, jossa Puljujärvi haluaisi jäädä sittenkin Edmontoniin.

LUE MYÖS: IL: Jesse Puljujärvi kiisti kyseenalaisen huhun – ”En kyllä kieltäytynyt

– Viikko sen jälkeen, kun minut nimettiin GM:ksi, Markus Lehto (Puljujärven agentti) kertoi minulle , että Jesse haluaa siirtyä eteenpäin. Toivoin silloin, että aika parantaisi haavat. Palkkasin Dave Tippettin (uusi päävalmentaja), ja kun juttelin Lehdon kanssa uudelleen, ei mikään ollut muuttunut, Holland paljasti.

– Jesse oli Edmontonissa kesällä neljä vai viisi päivää, ja istuimme hänen kanssaan yhdessä alas. Jesse kertoi minulle kuitenkin samaa kuin mitä Markus oli minulle kertonut.