Jesse Puljujärvelle sataa kehuja – ”Kykenee päihittämään demoninsa”

Kuluva kausi on ollut Jesse Puljujärvelle selkeä läpimurto NHL-tasolle.
Kuluva kausi on ollut Jesse Puljujärvelle selkeä läpimurto NHL-tasolle. Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvelle kuluva kausi on ollut toistaiseksi varsin monivivahteinen, mutta pääasia on se, että hän on valloittanut itselleen paikan NHL:stä.

Kun Edmonton Oilersin harjoitusleiri käynnistyi, oli Jesse Puljujärvelle ladattu kovat odotukset. Hänen odotettiin raivaavan tiensä seuran NHL-rosteriin ja vähintäänkin kolmeen pelaavaan kentälliseen.

Suomalaisnuorukaisen otteet eivät kuitenkaan riittäneet ja niinpä kausi alkoi pettymyksellisesti sieltä, mihin viime kausi päättyi – farmin puolelta eli AHL:stä.

10. marraskuuta ”Pulju” sai kuitenkin mieluisan kutsun, kun tie vei hieman vaisuista AHL-otteista huolimatta NHL:n puolelle.

Sen jälkeen 19-vuotias hyökkääjälupaus ei ole taakseen katsonut. Hän teki heti kauden ensimmäiseen NHL-otteluunsa maalin, ja vaikka matkan varrelle onkin mahtunut kuivempia kausia, ei hänen asemansa Oilersissa ole ollut uhattuna.

Viime ottelussaan Puljujärvi tehtaili NHL-uransa ennätystehot 1+2 ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Samalla hän päätti peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen kuivan kautensa.

”Kaiken tämän seurauksena hän saa enemmän ylivoima-aikaa”

Oilersin päävalmentaja Todd McLellanille Puljujärven kyky uskoa – tehottomuudesta huolimatta – omaan itseensä oli todella vaikuttava tekijä.

– Hän on pelannut hyvin ja hän on pelannut itsevarmasti. Hänelle se suuri testi oli, kun hän meni kahdeksan ottelua ilman tehopisteitä. Siinä kohtaa mitattiin, että taantuuko hän ja menettääkö hän itseluottamuksensa, McLellan pohtii seuran verkkosivuilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Mutta hän näytti todella itsevarmalta Canucks-ottelussa ja se osoitti minulle, että hän jatkaa kasvuaan pelaajana ja hän kykenee päihittämään demoninsa, jos nyt asian voi niin muotoilla. Kaiken tämän seurauksena hän saa hieman enemmän ylivoima-aikaa ja koitamme luoda hänelle tilanteita, joissa voimme hyödyntää hänen laukaustaan.

– Hän on alkanut ymmärtää pelin systemaattisuutta paremmin ja hänen seurassaan on ollut hauska olla etenkin viime aikoina, koska hän uskoo itseensä ja kaikki uskovat häneen.

Jesse Puljujärvelle on siunaantunut kuluvalla kaudella toistaiseksi 30 NHL-ottelua ja niissä hän on tehnyt pisteet 9+5=14.

Puljujärven ottelukohtaiset tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Jesse Puljujärvi ei petä koskaan – jälleen huikea haastattelu