Jessica Platt myönsi olevansa transsukupuolinen – kanadalaisliiga asettui tueksi

Kanadan naisten sarja, CWHL, sai ensimmäisen transsukupuolisen pelaajansa.
Kanadan naisten sarja, CWHL, sai ensimmäisen transsukupuolisen pelaajansa.

Kanadan naisten sarjassa, CWHL:ssä, pelaava Jessica Platt on myöntänyt olevansa transsukupuolinen. Liiga asettui välittömästi hänen tuekseen.

CWHL:ssä, eli Canadian Women’s Hockey Leaguessa, pelaava Jessica Platt paljasti kovan luokan uutisen, kun hän kertoi olevansa transsukupuolinen. Kyseessä on sarjan historian ensimmäinen tapaus, mutta ei kuitenkaan ensimmäinen laatuaan, mitä tulee pohjoisamerikkalaisiin kiekkosarjoihin.

Viime kaudella nimittäin selvisi, että NWHL:ssä (National Women’s Hockey League) pelaava Harrison Browne on niin ikään transsukupuolinen, mikä oli lajin historian ensimmäinen kerta.

CWHL asettui välittömästi Plattin tueksi julkaisemalla tiedotteen vain tunteja Plattin paljastuksen jälkeen. CWHL on yhteistyössä tasapuolisuutta puoltavan ”You Can Play” -organisaation kanssa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Liigan tiedotteessa CWHL:n komissaari Brenda Andress kertoi, että liiga tukee jokaista pelaajaansa, ihonväristä, uskonnosta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

28-vuotias Platt pelaa CWHL:ssä toista kauttaan. Viime sesongin aikana hän edusti Toronto Furiesia neljän ottelun verran, mutta tällä kaudella kamppailuita on tullut tilille jo 16 kappaletta. Puolustajan tontilla luutiva kanadalainen on tehnyt pelaamissaan otteluissa yhden maalin.

Voit lukea liigan tiedotteen kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Lisää maailman muista sarjoista TÄSTÄ.