Loistavia suomalaisuutisia – Joel Kiviranta päässyt NHL-sopimukseen

Joel Kiviranta teki NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa.
Joel Kiviranta teki NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa.

Leijonien maailmanmestaruusjoukkueen nelosketjussa kevään MM-kisoissa ihastuttanut Joel Kiviranta on päässyt NHL-sopimukseen.

Suomen maailmanmestaruuden voittaneesta joukkueesta erityisesti Kaapo KakkoKevin Lankinen sekä Marko Anttila nousivat turnauksen edetessä koko kansan huulille.

Joukkueessa pelasi toki myös muita pelaajia, joiden turnaus hipoi täydellisyyttä. Yksi näistä oli nelosketjun vasemmassa laidassa viilettänyt Joel Kiviranta, joka tahkosi illasta toiseen äärimmäisen kovalla työmoraalilla.

Tämä ei jäänyt noteeraamatta myöskään rapakon toisella puolella, sillä Leijonien #41 on päässyt nyt NHL-sopimukseen Dallas Starsin kanssa. Kivirannan ja Starsin välinen sopimus on kaksivuotinen tulokaspahvi, joka on täten automaattisesti kahden suunnan sopimus.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

NHL:n puolella Kiviranta tulee kuittaamaan 832 500 dollaria kaudessa ja AHL:ssä 70 000 dollaria. Lisäksi pahvissa on allekirjoitusbonus, joka takaa Kivirannalle automaattisesti 92 500 dollaria per kausi.

Vantaalaislähtöinen 23-vuotias laituri on pelannut edelliset viisi kautta Vaasan Sportin riveissä. Kahdella menneellä kaudella Kiviranta löi itsensä läpi Liigan eliittipelaajien joukkoon, sillä esimerkiksi viime sesongin 48 runkosarjaottelua tuottivat hänelle 16 maalia ja yhteensä 31 tehopistettä.

Joel Kiviranta NHL-sopimukseen:

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.