Entinen superlupaus Joey Hishon lopetti uransa vain 26-vuotiaana

Entinen superlupaus Joey Hishon lopetti uransa vain 26-vuotiaana.
Entinen superlupaus Joey Hishon lopetti uransa vain 26-vuotiaana.

Jokereissa kaudella 2016-17 pelannut Joey Hishon lopetti uransa ammattilaisjääkiekkoilijana miehen ollessa ainoastaan 26-vuotias.

Jääkiekko on kontaktilaji, jossa sattuu ja tapahtuu. Yleensä urheilijoiden saamat vammat ovat hoidettavissa ja pelit saavat jatkua, mutta joskus käy huonommin ja ura saattaa loppua ennen kuin se on ehtinyt edes alkamaan kunnolla.

Yksi esimerkki on vasta 26-vuotias Joey Hishon, joka päätti uransa ammattilaisjääkiekkoilijana viime kauteen. Hishon oli junioreissa superlupaus, minkä vuoksi hänet varattiin vuonna 2010 ensimmäisellä kierroksella numerolla 17. Kaikesta huolimatta Hishon ehti pelaamaan NHL:ssä lopulta vain 13 ottelua Colorado Avalanchen paidassa.

Hishonin alamäki alkoi jo junioreissa vuonna 2011, kun hänen edustamansa Owen Sound Attack kohtasi Kootenay Icen Memorial Cupin finaaleissa. Ottelussa Hishon koki kovia, kun hän jäi nykyisen NHL-puolustaja Brayden McNabbin jyräämäksi. Hishon sai aivotärähdyksen, jonka toipumiseen häneltä meni lopulta 22 kuukautta.

Hishon palasi kaukaloihin, mutta hän ei ollut enää entisensä. AHL:ssä tehoja toki tuli hyvällä tahdilla, mutta kesällä 2016 mies päätti siirtyä Eurooppaan, Helsingin Jokerien riveihin. Matka jatkui seuraavaksi kaudeksi SHL-seura Luleån paitaan, mutta hän pelasi viime kaudella loukkaantumisen vuoksi vain 22 runkosarjaottelua tehoin 2+2.

Nyt Hishon ilmoitti, että ura jääkiekkoilijana on ohi. Mies pysyttelee kuitenkin lajissa, sillä hänet on palkattu Owen Sound Attackin uudeksi kykyjenetsijäksi. Päätös oli miehen mukaan vaikea, mutta uusi ura kykyjenetsijänä lohduttaa.

– Päätös jääkiekon lopettamisesta oli minulle äärimmäisen vaikea, Hishon kertoi uuden työnantajansa verkkosivuilla.

– Neljä vuotta Owen Soundissa oli elämäni parasta aikaa, ja kun juttelin Dalen (GM Dale DeGray) kanssa ja ymmärsin, että voisin palata takaisin kyseiseen seuraan, teki se päätöksestä paljon helpomman. Olen todella innoissani siitä, että pääsen oppimaan uusia asioita näin mahtavassa työympäristössä.

Video: Joey Hishon jää Brayden McNabbin jyräämäksi

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
NHL:n parhaat sopimukset on listattu – mukana kolme suomalaista