Jokereille kaksi suomalaisvahvistusta Pohjois-Amerikasta

KHL-seura Helsingin Jokerit tiedotti hankkineensa kaksi suomalaisvahvistusta: Kalle Kossilan ja Otto Leskisen.


Miksi betsata Coolbetilla?


Helsingin Jokerit tiedotti tiistaina hankkineensa kaksi suomalaisvahvistusta. Molempien pelaajien sopimukset ovat kaksivuotisia.

Kalle Kossila on useille suomalaisille jääkiekonseuraajille mystinen nimi. 28-vuotias hyökkääjä lähti jo vuonna 2012 Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:han rakentamaan uraansa. Kaudella 2016-2017 hän pelasi jo ensimmäisen NHL-ottelunsa Anaheim Ducksin riveissä.

Pääosan ammattilaisurastaan hän on pelannut AHL:ssä hyvällä pistetahdilla. Tällä kaudella sentteri teki 28 Toronto Marliesin riveissä pelaamassaan ottelussa 29 tehopistettä. NHL-matseja uralle on mahtunut yhteensä 19, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön.

”Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä. Pohjois-Amerikan kaukaloissa silmiinpistävää on ollut hänen tehokkuutensa, vahva kiekollinen tekeminen sekä pelirohkeus. Olemme iloisia, että voimme toivottaa Jokereissa juniorina pelanneen parhaassa iässä olevan suomalaisen huippupelaajan tervetulleeksi riveihimme”, Jari Kurri myhäili Jokereiden tiedotteessa.

Toinen uusi nimi Jokereiden nutussa tulevalla kaudella on puolustaja Otto Leskinen. Savolaisen kiekkoilun kasvatti pelasi tämän kauden alun lainalla KalPassa, missä 17 ottelussa syntyi mainiot kymmenen tehopistettä. Loppukauden hän kiekkoili Montrealin farmijoukkue Laval Rocketsissa, jossa 33 ottelun aikana hän teki tehot 1+16=17. Lisäksi vyölle kertyi yksi ottelu Montrealin riveissä.

”Leskinen on pelitaitava ja monipuolinen puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja avaamaan peliä. Hän on pelaajana vasta tulossa parhaaseen ikäänsä ja olemme todella tyytyväisiä, että hän halusi tulla Jokereihin kehittymään sekä menestymään”, Kurri kuvaili 24-vuotiasta puolustajaa.


KATSO MYÖS: Pekka Rinteelle upea tunnustus – palkittiin King Clancy -pystillä