Jokerit kohtaa Severstalin – Rämö loukkaantuneena, Ratilainen maalissa

Jokerit nousi KHL-rankingin kärkeen.
Jokerit nousi KHL-rankingin kärkeen.

Jokerit kohtaa Pietarin-turnauksessa alkulohkon päätöskamppailussaan Severstal Tsherepovetsin. Maalissa pelaa jokeridebyyttinsä tekevä Juho Ratilainen.

Ratilainen, 19, siirtyi Jokereihin täksi kaudeksi pelattuaan viime kaudella Mestiksen Jokipojissa. Nuori maalivahti on harjoitellut heinäkuusta alkaen helsinkiläisjoukkueen mukana ja saa näyttöpaikan Pietarissa, sillä Karri Rämö on sivussa loukkaantumisen vuoksi, eikä pelaa turnauksessa. Rämön tilaa seurataan päivä kerrallaan.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on myös Petteri Wirtanen, joka jäi kuntouttamaan vammaansa Suomeen. Olli Palola on harjoitellut joukkueen mukana Pietarissa, muttei pienen vaivan vuoksi pelaa vielä tänään. Paluun kokoonpanoon tekevät Tommi Huhtala, Antti Pihlström ja Oliver Lauridsen, jotka huilasivat maanantaina. Terveinä katsomossa ovat Henri Ikonen, Julius Rantaeskola ja Juho Rautanen.

Jokerit voitti maanantaina turnauksen avauksessaan SKA Nevan lukemin 3-1. Tiistaina SKA Neva puolestaan kukisti Severstal Tsherepovetsin 3-0, joten lohko on vielä täysin avoin lähdettäessä tämän päivän peliin. Jokereille riittää piste lohkovoittoon, kun taas kaikkien kolmen joukkueen päätyessä tasapisteisiin siirrytään laskemaan maalieroja ja tehtyjä maaleja sijoitusten ratkaisemiseksi.