Jokerit koki shokkitappion playoff-avauksessa – Sotshi voittoon toisessa jatkoerässä!

Jokerit nousi KHL-rankingin kärkeen.
Jokerit nousi KHL-rankingin kärkeen.

Helsingin Jokerit aloitti playoff-taipaleensa jatkoerähäviöllä vastustaja HK Sotshille numeroin 2-3. Jokerit on hävinnyt nyt 8 ottelua putkeen joukkueelle.

Ottelun ensimmäisen maalin viimeisteli vierasjoukkue Sotshi, kun kanadalaishyökkääjä Eric O’Dell vei joukkueensa 0-1-johtoon ajassa 3:56. Jokerilauman tähtipeluri Steve Moses lensi vain pari minuuttia myöhemmin huitomisesta suihkuun, kun mies täräytti mailallaan vastustajaa jalkoväliin.

Olli Palolan sekä Jesse Joensuun ylivoimarysät vielä avauserässä veivät Jokerit maalin johtoasemaan ennen erätaukoa.

Toisen erän ainokaisesta nyytistä vastasi HK Sotshin Sean Collins, joka tinttasi seuransa tasoihin 2-2-lukemiin periodin puolivälin paikkeilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kun pelin kolmas erä ei tuonut lisäonnistumisia, siirtyi kiihkeä playoff-kamppailu jatkoerään Hartwall Arenalla. Ensimmäisessä jatkoerässä ei kuitenkaan vielä ratkaisua nähty, vaikka helsinkiläiset pääsivät pelaamaan ylivoimalla monta minuuttia.

Taiston ratkaisu nähtiin lopulta mittelön 83. peliminuutilla, kun yhdysvaltalaispuolustaja Jonathon Blum teki maalin edestä ottelun voittomaalin. Tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta osuma päätettiin hyväksyä.

Playoff-sarjan toinen osa pelataan jo huomenna sunnuntaina, kun Jokerit lähtee hakemaan revanssia Sotshista kotihallissa.

Koitoksen tilastot voit katsoa TÄSTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain: NHL Trade Deadline 2018