Jokerit pienentää Hartwall Areenan kaukalon kokoa

KHL-seura Helsingin Jokerit vaihtaa Hartwall Areenan kaukalon kokoa. Jatkossa Jokereiden kotiottelut pelataan kaksi metriä kapeammassa kaukalossa.

Suomen KHL-ylpeys Helsingin Jokerit kaventaa Hartwall Areenan kaukaloa kahdella metrillä. Näin ollen kaukalon leveys on jatkossa 28 metriä. Pituus pysyy jatkossakin 60 metrissä.

”Intensiteetti kasvaa huomattavasti, kun tila vähenee ja asiat tapahtuvat nopeammin. Pelaajien kohdalla pään pitää raksuttaa tehokkaasti ja jalkojen käydä. Sekä taidon että kamppailupelaamisen merkitys nousee olennaisesti. Aktiivisesti ja yhtenäisesti pelaavat joukkueet menestyvät pienemmässä tilassa”, Jokeripomo Jari Kurri analysoi seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Jokerit seuraa päätöksellään monia muita KHL-seuroja, jotka ovat niin ikään pienentäneet kaukaloitaan tulevaksi kaudeksi. Tulevalla kaudella vain Dinamo Riika ja Kunlun Red Star pelaavat enää 30 metriä leveässä kaukalossa.

Asian taustalla on kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n määritys pelata arvokisat vuodesta 2022 eteenpäin 26 x 60 metrin kokoisessa kaukalossa.

Jatkossa arvokisat tullaan näin ollen pelaamaan lähes NHL:stä tutuissa kaukalomitoissa. NHL-mallisen kaukalon koko on 26 x 61 metriä.


KATSO MYÖS: Pelicans julkisti uuden päävalmentajan