Jokerit tiedotti: Mikko Lehtonen siirtyy NHL:ään

Jokereiden riveissä loistavan KHL-kauden pelannut puolustaja Mikko Lehtonen siirtyy ensi kaudeksi NHL:ään. Tulevaa joukkuetta ei ole vielä julkistettu.

Mikko Lehtonen pelasi uskomattoman kauden Jokereiden puolustuksessa. Turkulaislähtöinen puolustaja rikkoi Jokereiden puolustajien piste-ennätyksen takomalla huimat tehot 17+32=49. Samalla hän rikkoi suomalaisten puolustajien piste-ennätyksen KHL:ssä. Kaikkien pelaajien suomalaisten yhden kauden piste-ennätyskin jäi vain pisteen päähän. Ennätystä pitää hallussaan Esa Pirnes tehoilla 22+28=50, jotka hän teki Atlant Mytishchin riveissä kaudella 2010-2011.

Omaa kieltään unelmakaudesta kertoo myös se, että hänet valittiin peräti kolme kertaa putkeen KHL:n kuukauden parhaaksi puolustajaksi.

”Kauteni Jokereissa meni niin nappiin kuin vain voi mennä ja olen siihen tosi tyytyväinen. Kyse ei kuitenkaan ole yhden pelaajan työn tuloksesta, vaan oli paljon ihmisiä, kuten joukkue, valmentajat ja kaikki ympärillä olevat henkilöt, jotka auttoivat minua kauden aikana”, tehopakki sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Lehtosen arvuuteltiin jo pitkin kautta siirtyvän ensi kaudeksi NHL:ään, ja nyt huhuille tuli sinetti. Lehtosella oli Jokereiden kanssa sopimus myös ensi kaudesta, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä.

Vielä ei ole tietoa, mikä NHL-seura onnistui nappaamaan Lehtosen riveihinsä ensi kaudeksi.

26-vuotiaalle Lehtoselle kausi oli ensimmäinen KHL:ssä. Ennen Jokereita Lehtonen pelasi HV71:ssä Ruotsin SHL:ää. Liigassa hän on pelannut Tapparan, KooKoon ja kasvattajaseuraansa TPS:n riveissä. Hän kuului myös kevään 2019 MM-kisajoukkueeseen, joka voitti sensaatiomaisesti kultaa.

Mikko ”Bobi” Lehtonen Jokereiden jäähyväishaastattelussa

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: KHL:n suurseura yllätti – Tomi Lämsästä päävalmentaja