Jokerit voittoon KHL:n historian pisimmässä ottelussa – Rämöllä 83 torjuntaa!

Jokerit nousi KHL-rankingin kärkeen.
Jokerit nousi KHL-rankingin kärkeen.

Helsingin Jokerit kohtasi illan puolivälieräkamppailussa CSKA Moskovan, jolla oli mahdollisuus laittaa sarja poikki ja edetä KHL:n välieriin.

Helsingin Jokerit oli tänään tiukassa paikassa, sillä se kohtasi KHL:n puolivälieräottelussaan CSKA Moskovan. Jokerit lähti illan otteluun 3-1-tappioasemasta, mikä tarkoitti samalla sitä, että venäläisryhmällä oli mahdollisuus laittaa sarja poikki jo tänään ja edetä KHL:n välieriin.

Jokerit aloitti ottelun erinomaisesti, sillä Brian O’Neill sivalsi helsinkiläiset johtoon vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Jokerien johto ei kestänyt kuitenkaan ikuisuuksiin, sillä Kirill Kaprizov tasoitti kamppailun ensimmäisen erän puolivälin jälkeen.

Nämä olivat myös numerot, joiden myötä lähdettiin kamppailun ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä ei maaleilla juhlittu, joskin Jokerien superlupaava Eeli Tolvanen iski pelivälineen kertaalleen nuottaan, mutta tämä hylättiin valmentajan haaston seurauksena. Helsinkiläisten kannalta tilanteessa harmillista oli erityisesti se, että itse haastettu paitsio ei vaikuttanut peliin millään tavalla, sillä Jokerit pyöritti tämän jälkeen peliä pitkään CSKA:n päädyssä. Totuus on kuitenkin samalla se, että tuomariston päätös oli täysin oikea.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Sama laulu jatkui myös kolmannessa erässä, sillä viimeisellä kaksikymmentäminuuttisella ei maaleilla juhlittu. Tällä kertaa erässä ei nähty edes hylättyjä osumia, joten ottelussa edettiin jatkoerään saakka.

Sitten se mielenkiinto vasta alkoikin. Vaikka molemmat joukkueet loivat vielä varsinaisenkin peliajan jälkeen huippupaikkoja, ei joukkueille riittänyt, yksi, kaksi, kolme eikä edes neljä jatkoerää. Neljännessä jatkoerässä päästiin jo kuitenkin ratkaisun makuun, kun CSKA sai kiekon jo kertaalleen maaliin, mutta tämä hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lopulta – vihdoin ja viimein ajassa 142:09 – Jokerien Mika Niemi päästi helsinkiläiset tuskaavasta piinasta, kun hän sivalsi rannelaukauksella kiekon CSKA:n maaliverkon perukoille. Täten Jokerit otti selkä seinää vasten uskomattoman tahtovoiton, joten sarja jatkuu ensi lauantaina Helsingissä.

Ottelussa tehtiin samalla merkittävää historiaa, sillä kamppailu oli KHL:n kaikkien aikojen pisin peli. Lisäksi Jokerien maalinsuulla pelannut Karri Rämö otti mykistävät 83 torjuntaa.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!