VIDEO: Sotshissa draamaa – Jokipakka tasoitti 5 sekuntia ennen loppua, Jokerit voittoon

Jokerit siirtyi avauserässä 1-0-johtoon Eeli Tolvasen uskomattomalla laukauksella.
Jokerit siirtyi avauserässä 1-0-johtoon Eeli Tolvasen uskomattomalla laukauksella.

HK Sotshi ja Helsingin Jokerit olivat huomattavasti kahta edellistä ottelua maltillisemmalla linjalla, mitä tulee maalintekoon.

Tai ehkä oikeammin sanottuna edeltävä päti vain Jokereihin, sillä Sotshi on tehnyt korkeimmillaan meneillään olevan ottelusarjan aikana kolme maalia, kun taas Jokerit on pommittanut kiekon kahdessa eri ottelussa peräti seitsemän kertaa venäläisvastustajansa verkkoon.

Tänään maalinteon aloitti kolmeen ensimmäiseen otteluun tehot 2+0 tehnyt Eeli Tolvanen, joka tulitti hirmuisella rannelaukauksellaan kiekon voimalla Konstantin Barulinin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Huimaa kautta pelaava nuorukainen osui ylivoimalla Sami Lepistön syötöstä, kun pelikellossa oli aikaa 6:40. Kyseessä oli Lepistölle jo näiden pudotuspelien neljäs syöttöpiste.

Sotshi tuli kuitenkin nopeasti tasoihin pohjoisamerikkalaisvoimin, kun Sean Collins ohitti Ryan Zapolskin Jonathon Blumin ja Eric O’Dellin esityöstä.

Ottelun avauserä oli erittäin tasaista vääntöä ja molemmilla oli paikkoja lisäosumiin, mutta erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Toisessa erässä Jokerit otti ottelun lievästi hallintaansa ja kykeni luomaan keskimmäisellä kaksikymppisellä paremmat maalintekopaikat. Lisäosumia ei nähty kuitenkaan kummassakaan päässä ja näin ollen päätöserään lähdettiin tasatilanteessa.

Varsinaisen peliajan viimeinen kaksikymppinen oli puolestaan hienokseltaan Sotshin hallintaa, mutta Jokerit oli joukkueista se, joka vastasi illan kolmannesta maalista. Brian O’Neill pysäytti pelikellot aikaan 55:09, Matt Gilroyn ja Nicklas Jensenin toimiessa maalin alustajina.

Näin myöhään syntynyt maali antoi helsinkiläisille oivat eväät ottelun voittoon, mutta lopulta taivankappaleet olivat isäntien puolella oikeassa paikassa, sillä isäntien ehdoton ykköspuolustaja Jyrki Jokipakka toi Sotshin ajassa 59:55 – siis vain viisi sekuntia ennen päätössummeria – tasoihin.

Näin ollen ratkaisu jouduttiin odottelemaan jatkoerään saakka. ”Lisäaika” päättyi lopulta suomalaisjuhliin, kun Jokerien Pekka Jormakka  iski kiekon nuottaan ajassa 11:46.

Jormakan maalin ja Jokerien voiton myötä ottelusarja on nyt helsinkiläisille 3-1. Jokereilla on mahdollisuus laittaa sarja poikki ensi perjantaina, kun joukkueet kohtaavat toisensa Helsingin Hartwall Arenalla. Kamppailu alkaa klo 18:30.

Ottelun tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Kommentti: Liiga, milloin olette valmiita tekemään ennakkotapauksen?