Kaduttaako jo, Florida? Jonathan Marchessault ja Vegas Golden Knights 30 miljoonan jatkoon

Vegas Golden Knights ja hyökkääjä Jonathan Marchessault ovat päässeet sopuun pitkästä jatkosopimuksesta, jonka arvo on 30 miljoonaa dollaria.

Vegas Golden Knights iski viime kesän laajennusdraftissa todelliseen kultasuoneen, kun se päätti varata Florida Panthersista riveihinsä hyökkääjä Jonathan Marchessaultin.

Osapuolet jatkavat yhteistä polkuaan myös seuraavat kuusi vuotta. Jatkosopimuksen arvo on huikaisevat 30 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa sitä, että jatkopahvin cap hit on 5 miljoonaa dollaria. Marchessaultilla on siis edessä muikea palkankorotus, sillä hän on netonnut tästä kaudesta 750 000 dollaria.

Marchessault iski jo viime kaudella Panthersin riveissä 75 runkosarjaotteluun 30 maalia ja yhteensä 51 tehopistettä. Jostakin kumman syystä seura ei kuitenkaan suojannut häntä laajennusdraftiin, joten Vegas iski hetimiten häneen kiinni.

Golden Knights ei ole myöskään katunut päätöstään, sillä Marchessault on pelannut tällä kaudella 35 ottelua tehoin 15+22.

– Olen todella iloinen. Halusin todella jäädä tänne joukkuekavereideni ja tämän organisaation vuoksi. Seura on tehnyt eteemme uskomattomia asioita heti siitä lähtien, kun saavuimme tänne. Me tunnemme kuuluvamme isoon perheeseen ja rakastamme tätä kaupunkia. Kaikki haluavat jäädä tänne, olen tästä melko varma, Marchessault kertoi Golden Knightsin verkkosivuilla.

Ennen Floridaa ja Vegasia Marchessault on kiekkoillut Tampa Bay Lightningin ja Columbus Blue Jacketsin riveissä. 27-vuotias kanadalaishyökkääjä on pelannut NHL-urallaan 159 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 53 maalia ja yhteensä 107 tehopistettä.

Myös seuran toimistolla jatkosopimukseen oltiin enemmän kuin tyytyväisiä. GM:n roolissa toimiva George McPhee kertoi esimerkiksi, että laituri on jatkonsa ansainnut.

– Marchie on todella kilpailullinen ja tuottelias pelaaja. Hän tekee kovaa töitä ja istuu identiteettiimme. Hän on ansainnut tämän sopimuksen. Hän teki viime kaudella 30 maalia ja tulee luultavasti toistamaan temppunsa myös tällä kaudella. Me pidämme tästä, ja mielestämme tämä saa jatkua myös pitkälle tulevaisuuteen, GM kommentoi seuran nettisivuilla.

Marchessaultin uratilastoihin pääset käsiksi TÄÄLTÄ.

Lisää NHL-uutisia löydät meidän NHL-osiostamme, eli TÄÄLTÄ.