SHL:n finaaleista KHL:ään? Joni Ortio on siirtymässä Venäjälle

Ruotsalaistietojen mukaan Joni Ortio on siirtymässä Venäjälle.
Ruotsalaistietojen mukaan Joni Ortio on siirtymässä Venäjälle.

SHL-seura Skellefteån riveissä kaksi edellistä kautta pelannut Joni Ortio on siirtymässä Venäjälle. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Suomalaismaalivahti Joni Ortio pelasi tällä kaudella aina SHL:n finaaleissa saakka. Kyyti oli miehen edustaman Skellefteån kannalta kuitenkin kylmää, sillä Växjö Lakers jyräsi tiensä historiallisen dominoivaan mestaruuteen.

Nyt Ortio on kuitenkin jättämässä kaksi vuotta kotina toimineen Ruotsin taaksensa ja suuntaamassa KHL-kaukaloihin. Täällä Ortion tuleva seura tulisi olemaan huhujen mukaan Vityaz Podolsk, joka pelaa pelinsä Moskovan esikaupungissa.

MUISTA MYÖS:
Laitataklauksen lukijoita hemmotellaan – Unibet tarjoaa 20 € ilmaisvedon!

Asiasta kirjoittaa ruotsalaislehti Expressenin kiekkotoimittaja Johan Svensson. Mies nojaa tietonsa omien sanojensa mukaan ”luotettavaan lähteeseen”, mutta mitään varmaa ei ole kuitenkaan sovittu. Lisäksi Ortion agentti, Thomas Sjögren, kiistää uutisen.

– En halua kommentoida asiaa millään tavalla, Sjögren kertoi Expressenin mukaan.

Ortio pelasi tällä kaudella Skellefteån riveissä 31 runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 91,1/2.40. Mies oli kovassa vireessä myös pudotuspeleissä, sillä hänen tilastonsa 16 kamppailusta olivat 92,1/2.50.

27-vuotias Ortio on kokenut urallaan esimerkiksi NHL-kaukalot, mutta tästäkään huolimatta hän ei ole koskaan pelannut yhtä ainutta ottelua KHL:ssä.

Suosittelemme myös:
HPK:lta nippu kovia hankintoja – Nenonen ja Cornet Kerhon haaviin