VIDEO: Joonas Donskoi loisti – huipputehot tiskiin ja tasoitus viime hetkellä

VIDEO: Joonas Donskoi loisti - huipputehot tiskiin ja tasoitus viime hetkellä

San Jose Sharksin suomalainen Joonas Donskoi oli ällistyttävässä lyönnissä yön NHL-kierroksella, kun mieheltä nähtiin maaginen esitys Arizonaa vastaan.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Donskoi aloitti loistonsa kojoottien kiusaksi huikealla esityöllä Logan Couturen 3-2-johto-osumaan. Mies puhkoi Coyotesin puolustuksen näppärillä veiveillä ja lopulta passasi seuratoverinsa upeasti maalintekoon.

Jonen liekitys ei jäänyt siihen, vaan hän iski toisen erän ainoan nyytin jäätävään tyyliin; ensin Donskoi narrasi arizonalaisten pakkeja tyylikkäällä jalkakisulla hyökkäyspäässä, mutta tästä ei vielä syntynyt rysää. Tilanteesta ei kuitenkaan kulunut kuin vajaat puoli minuuttia, kun raahelaishyökkääjä pääsi yrittämään uudestaan täkyä.

Ja tällä kertaa onnisti; Mikkel Bödker avasi suomalaisen yksin läpi, ja vastassa oli enää Arizonan molari Scott Wedgewood. Veräjänvartija yritti katkaista Donskoilta karannutta kiekkoa, mutta laituri ehti kiekolle ensin ja tökkäsi sen upeasti Coyotesin tolppien väliin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

25-vuotias Donskoi kruunasi iltansa vielä maalaamalla San Josen 5-5-tasoituksen aivan kojoottien nyytin edestä vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista ja vei joukkueensa jatkoajalle. Sharks voittikin taiston lopulta 6-5 jatkoilla Marc-Edouard Vlasicin kihauksella.

2+1-tehot ja ykköstähden mittelöstä pokannut Donkkari on pommittanut 35 kauden koitokseen miellyttävät pisteet; 10 onnistumista ja 8 tarjoilua uuniin.

Donskoin esityö:

Donskoin avausmaali kohtaamisessa:

Ja vielä 5-5-tasoitus videolla:

Lisää NHL-aiheisia uutisia löydät sivustomme NHL -osiosta.