Joonas Korpisalolle Stanley Cupin voittanut haastaja – Kekäläinen hankki Zatkoffin

Columbus Blue Jackets hankki Joonas Korpisalolle uuden haastajan Jeff Zatkoffista.
Columbus Blue Jackets hankki Joonas Korpisalolle uuden haastajan Jeff Zatkoffista. Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets hankki lisää syvyyttä maalivahtiosastolleen, ja samalla haastajan Joonas Korpisalolle, kun seura hankki Los Angeles Kingsistä Jeff Zatkoffin.

Joonas Korpisalo saa jatkossa tarkkailla selustaansa hieman aiempaa tarkemmin, sillä Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen suoritti maanantaina Los Angeles Kingsin kanssa vaihtokaupan, jossa ohiolaisseuraan siirtyy maalivahti Jeff Zatkoff.

30-vuotiaalle Zatkoffille viime kaudet ovat olleet haastavia, sillä hänellä on kuluvalta ja kahdelta edelliseltä kaudelta tilillään yhteensä vain 37 ottelua – pudotuspelit mukaan lukien.

Zatkoffilla, joka on vuoden 2016 Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguinsista, riittää kaikesta huolimatta edelleen uskoa omaan tekemiseensä.

– Haluan vain pelata, sillä en pelannut viime vuonna käytännössä ottaen ollenkaan. Minulla taisi olla viime kaudella kahdeksan starttia ja lopuissa peleistäni tulin kesken kaiken sisään, yhdysvaltalaisvahti avautui LA Kings Insiderille syksyllä.

”Haluan vain todistaa pystyväni tähän”

Zatkoffilla oli viime kaudella mahdollisuus ottaa haltuunsa Kingsin ykkösvahdin rooli, kun Jonathan Quick joutui lähes koko kauden kattaneelle sairaslomalle. Hän kuitenkin loukkaantui myös itse ja sillä välin pari edellistä kautta pelkästään AHL:ssä torjunut kokenut Peter Budaj ryösti ykkösen aseman itselleen sensaatiomaisilla esityksillään.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Minulle kyse on vain pelaamisesta. Haluan pelata ja tiedän edelleen pystyväni siihen. Kuten sanoin, viime kausi oli minulle poikkeuksellinen, joten haluan vain todistaa pystyväni edelleen tähän, tapahtuu se sitten missä tahansa.

Kokenut Zatkoff on pelannut NHL-urallaan yhteensä 48 runkosarjaottelua. Kuluvalla kaudella hän ei ole pelannut vielä otteluakaan, ei NHL:ssä eikä AHL:ssä.

Joonas Korpisalolle on siis luvassa uusi haastaja, joten nuoren suomalaisen on kyettävä osoittaa kuuluvansa NHL:ään aina mahdollisuuden saadessaan.

Kaupassa toiseen suuntaan liikkui tiettävästi ehdollinen varausvuoro.

Lisää tietoa Zatkoffista löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Jesse Puljujärvi ei petä koskaan – jälleen huikea haastattelu