Suomelle ensimmäinen NHL-vahvistus – Julius Honka liittyy Leijoniin

Julius Honka teki JYP:n kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.
Julius Honka teki JYP:n kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Suomi on saanut ensimmäisen NHL-vahvistuksensa pian alkaviin MM-kisoihin, kun Dallas Starsia edustava Julius Honka liittyy Leijoniin.

Vasta 22-vuotias Julius Honka tulee pelaamaan jo uransa toisissa MM-kisoissa. Asia selvisi The Athleticin toimittaja Sean Shapiron Twitter-tililtä, sillä Honka oli kertonut asiasta haastattelussa.

Honka edusti Leijonia myös viime keväänä, pelaten turnauksessa 10 ottelua tehoin 1+2. Suomi eteni Saksassa pelatussa turnauksessa välieriin, missä se tippui Ruotsille lukemin 4-1. Pronssiottelussa tuli kuokkaan Venäjältä, tällä kertaa 5-3. Honka pelasi kevään mittaan kaiken kaikkiaan 15 A-maaottelua, joissa hän iski yhden maalin ja yhteennsä viisi tehopistettä.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Hongan kuluva kausi ei missään nimessä ollut tehollisesti nappisuoritus. Hän toki pääsi pelaamaan NHL:ssä mukavat 42 ottelua, joissa hän teki vain tehot 1+3. Tämä toki selittyy sillä, että hän pelasi keskiarvolta vain 13:01 minuuttia ottelua kohden.

AHL:ssä nuorukainen sai tililleen 10 kamppailua, joissa hänen tehonsa olivat vastaavasti 0+2. Hongan paras kausi Pohjois-Amerikassa näki päivänvalonsa 2015-16, kun hän teki 73 AHL:n runkosarjaotteluun 11 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä.

Suosittelemme myös:
Tappara jatkaa finaaleihin – kapteeni Jukka Peltola ratkaisi voiton jatkoilla!