Julius Junttila pudotuspelien MVP, Kukkonen huomioi Vehviläisen

Kärppien Julius Junttila nimettiin Liigan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.
Kärppien Julius Junttila nimettiin Liigan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Getty Images

Liiga-kausi 2017-18 päättyi torstaina legendaarisessa Hakametsässä, kun Kärpät kaatoi finaaleissa Tapparan. Samalla Julius Junttila valittiin pudotuspelien MVP:ksi.

Oulun Kärpät juhli Liigan pudotuspelien päätteeksi Suomen mestaruutta, kun se kaatoi melkoisen tarunhohtoisella maalilla Tapparan kuudennessa finaaliottelussa lukemin 1-0.

Itse maalin syntytavassa ei ollut sinällään mitään normaalista poikkeavaa – osuma syntyi suoraan syötöstä lähteneellä laukauksella – mutta sen sijaan maalintekijässä oli: mestaruuden tuoneesta maalista vastasi nimittäin puolustaja Aleksi Mäkelä, joka nostettiin kokoonpanoon Jani Hakanpään loukkaantumisen seurauksena.

Toisin sanoen Mäkelä olisi istunut ilman Hakanpään loukkaantumista tämän ottelun katsomossa, mutta sen sijaan hän tulitti koko Liiga-kauden päättäneen maalin.

Toinen illan jättionnistujista oli maalivahti Veini Vehviläinen: Hän aloitti pudotuspelit kakkosmaalivahtina, mutta syrjäytti nopeasti Jussi Rynnäksen ja piti ykkösvahdin asemastaan kiinni päätyyn saakka.

MUISTA MYÖS:
Laitataklauksen lukijoita hemmotellaan – Unibet tarjoaa 20 € ilmaisvedon!

Nollapeli näin kriittisessä paikassa, etenkin kun alla oli heikompi edellinen peli, jossa hänet tulitettiin vaihtoon, olikin kertakaikkisen uskomaton suoritus – etenkin, kun hän menetti juuri pudotuspelien alla isänsä.

Monet odottivatkin, että mestaruusjuhliin päättynyt tuhkimotarina olisi palkittu Liigan pudotuspelien MVP-palkinnolla, mutta sarjan raati oli toista mieltä: pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi nimettiin Kärppien kultakypärä Julius Junttila, joka teki 18 pudotuspeliotteluun tehot 8+6=14.

Vehviläistä MVP-palkinnon ”menettäminen” tuskin haittaa sen kummemmin tässä vaiheessa, sillä hän pääsee seuraavat viikot kanniskelemaan Kanada-maljaa.

Ja siinä, missä Liigalta jäi Vehviläisen uskomaton tarina huomioimatta, Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen korjasi asian. Kun hänelle ojennettiin mestaruuspokaali kouraan, nosti hän sen ilmaan yhdessä Vehviläisen kanssa.

Ratkaisevan finaalin tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
IS: Lasse Kukkonen lopettaa Leijona-uransa – ”Aika pistää Karjala-lippis päähän”