Jussi Jokinen kertoi hankalasta kaudestaan – Markus Nutivaara saa ”tulitukea”

Jussi Jokinen oli Columbus Blue Jacketsin laajassa haastattelussa.
Jussi Jokinen oli Columbus Blue Jacketsin laajassa haastattelussa.

Columbuksen riveissä nykyisin kiekkoileva Jussi Jokinen istutettiin seuran toimesta piinapenkkiin. Hän avautui muun muassa hankalasta kaudestaan.

Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen pelasi viime yönä ensimmäisen ottelunsa Columbus Blue Jacketsin riveissä, jonne hän siirtyi waiver-listan kautta. Kyseessä on Jokisen kauden kolmas seura, joten sesonki on ollut hyökkääjälle hankala. Hän teki alunperin sopimuksen Edmonton Oilersiin, mutta hänet kaupattiin nopeasti Los Angeles Kingsin riveihin.

Jokinen ei saalistanut debyytissään tehopisteitä, mutta hän pelasi mukiin menevät 15:14 minuuttia. Tämän lisäksi Jokinen sai tililleen kaksi laukausta maali kohti.

Hankala kauden ensimmäinen puolikas ei ole kuitenkaan syönyt Jokisen itseluottamusta. Vielä toissa kaudella hän iski Florida Panthersin paidassa 18 maalia ja yhteensä 60 tehopistettä. Luottoa omaan osaamiseen siis löytyy.

– Kyllä, ehdottomasti. Puolitoista vuotta sitten minä tein 60 pistettä ja pelasin luultavasti urani parhaan kauden, kun oli 33-vuotias. Tunnen, että minulla on vielä paljon annettavaa pelaajana ja kroppani tuntuu hyvälle. Tottakai viime vuosi Floridassa oli hankala, koska tein vain 30 pistettä. Tämä vuosi onkin sitten mennyt miten se on mennyt, mutta pitää aina muistaa minkälaisessa roolissa pelaat, Jokinen kertoi Blue Jacketsin verkkosivuilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Floridassa olin kahden kärkikentän pelaaja ja olin ylivoimalla. Tällä kaudella olen pelannut pääasiassa nelosketjussa, mikä tarkoittaa noin 10-11 minuuttia per ottelu, joten odotukset eivät ole samat. Samalla on kuitenkin todettava, että oli rooli mikä tahansa, niin otan sen vastaan ja yritän auttaa joukkueen voittoon.

Jokisen saapumisen myötä Ohion kiekkoylpeydessä pelaa nyt neljä suomalaista. Näistä kaksi ovat Pohjois-Suomesta, sillä Jokinen on kotoisin Kalajoelta ja Markus Nutivaara Oulusta. Markus Hännikäinen on sen sijaan Helsingistä ja maalivahti Joonas Korpisalo Porista. Pientä vastakkainasettelua on Jokisen mukaan ollut olemassa, mutta hänen tulonsa myötä etelä vs. pohjoinen on nyt tilanteessa 2-2.

– Olen kuullut, että etelän pojat ovat antaneet hänelle (Nutivaara) hiukan palautetta, mutta nyt hänellä on vanhempi maanmies auttamassa. Puhuin hänen kanssaan keskiviikkona ja hän oli innoissaan. Ja niin olen myös minäkin. Hän on ottanut viimeisen kahden vuoden aikana loistavia kehitysaskeleita ja on ollut hauska seurata hänen kehittymistään todella hyväksi NHL-pelaajaksi.

Kattavan haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

Lisää NHL-uutisia voit lukea TÄSTÄ.