Jussi Jokinen ripustaa hokkarit naulaan – ”En pystynyt auttamaan joukkuetta niin paljon kuin halusin”

Jussi Jokinen, 38, on päättänyt lopettaa pelaajauransa. Viime kaudella Kärpissä kiekkoillut hyökkääjä ehti pelata urallaan yli 1500 ottelua ammattilaistasolla.


Lätkän MM-kisat -kilpailu: voita 500 € pelirahaa!


Muun muassa yli tuhat NHL-ottelua urallaan pelannut Jussi Jokinen on päättänyt lopettaa pelaajauransa. 38-vuotiaan hyökkääjän viimeiseksi jääneellä kaudella hän teki Kärpissä 51 otteluun tehopisteet 9+17=26. Kärppien viidessä pudotuspeliottelussa hän teki kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön.

”Isoin syy oli se, etten pystynyt enää pelaamaan sillä tasolla, millä olin ison osan urastani pelannut. En pystynyt enää auttamaan joukkuetta niin paljon kuin halusin, joten koin, että nyt oli oikea aika lyödä hokkarit naulaan. On äärimmäisen etuoikeutettu ja kiitollinen olo siitä, että pystyin elämään pikkupojan unelmaa kaksikymmentä vuotta”, Jokinen avasi päätöksensä taustoja Kärppien tiedotteessa.

Jokinen pelasi valtaosan urastaan NHL:ssä. 951 runkosarja- ja 54 pudotuspeliottelun aikana tehopisteitä kertyi komeat 595.

Suomessa kalajokelaisen JHT:n kasvatti edusti pääsarjatasolla ainoastaan Kärppiä, ja juhli kahdesti Suomen mestaruutta.

Myös maajoukkueessa Jokinen oli tuttu näky useista arvokisoista. Jokisen palkintokaappiin ehti kertyä muun muassa yksi olympiahopea, yksi olympiapronssi, yksi MM-hopea ja kaksi MM-pronssia.

Tulevaisuudestaan Jokisella ei vielä ollut sen tarkempia suunnitelmia, mutta todennäköisesti ura jatkuu jääkiekon parissa ainakin jossain vaiheessa.

”Nyt aion nauttia kesästä, viettää paljon aikaa perheen kanssa ja pelata golfia. Katsotaan muita tulevaisuuden suunnitelmia myöhemmin.”

Jussi Jokisen jäähyväiset Kärppien kannattajille

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Coolbetin blogi: Carolina Hurricanes – Nashville Predators