Jussi Jokinen siirtolistalle, ex-valmentaja paaluttaa – ”Ei kuulu nelosketjuun”

Jussi Jokinen saattaa vaihtaa jo toistamiseen maisemaa kuluvan kauden aikana.
Jussi Jokinen vaihtoi jo aiemmin kuluvan kauden aikana seuraa. Kuva: Getty Images

34-vuotias Jussi Jokinen aloitti kautensa Edmonton Oilersissa, mutta hän joutui albertalaisseurassa välittömästi sivuraiteille.

Viime kauden jälkeen Florida Panthersin ulosostamaksi joutunut Jussi Jokinen kirjoitti Oilersin kanssa loppukesästä vuoden mittaisen ja 1,1 miljoonan dollarin arvoisen pelaajasopimuksen.

Hänestä kaavailtiin albertalaisseurassa ketjukaveria ja mentoria Jesse Puljujärvelle kolmosketjuun, mutta Jokinen löysi itsensä nelosketjusta. Lopulta hänet kaupattiin 14 pelatun ottelun jälkeen (0+1) Los Angeles Kingsiin ja toiseen suuntaan matkasi niin ikään kokenut Mike Cammalleri.

Siirtonsa jälkeen Jokinen on pelannut Kings-paidassa 18 ottelua, tehden niissä tehot 1+4, ja kaikki on sujunut moitteitta. Kokenut suomalainen on viilettänyt joukkueensa nelosketjussa ja pelannut pienessä roolissa varsin tasapainoista jääkiekkoa.

Syystä tai toisesta se ei kuitenkaan riittänyt Kingsin valmennusjohdolle ja niinpä hänet asetettiin waiver-listalle. Waiver-lista on siirtolista, josta mikä tahansa seura voi poimia Jokisen ilmaiseksi ensimmäisten 24 tunnin aikana, mutta mikäli näin ei tapahdu, on edessä siirto AHL:ään.

Jokisen tilannetta käsiteltiin erikseen NHL:n omassa NHL Tonight -ohjelmassa ja ohjelmassa asiantuntijana ollut entinen Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Dan Bylsma, joka siis valmensi pennsylvanialaisseurassa Jokista, oli ihmeissään suomalaisen saamasta kohtelusta.

– Häntä on käytetty nelosketjussa Edmontonissa ja treidin jälkeen Los Angelesissa? Ei hän kuulu nelosketjuun, koska siinä roolissa hän ei pysty olla tehokas. Valmensin häntä pari vuotta ja olen hänen suuri faninsa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Hän on fiksu ja älykäs pelaaja, jota pystytään käyttää monessa eri roolissa ja lisäksi sekä yli- että alivoimalla. Hänen mukaansa nimettiin esimerkiksi ylivoimakuvio Dallasissa.

Bylsma uskookin vakaasti, että Jokiselle löytyy vielä käyttöä NHL:ssä.

– Mielestäni hänellä on edelleen annettavaa ja jokin seura, joka etsii leveyttä syvyyttä hyökkäys- ja maalinteko-osastolleen, saattaa napata hänet.

Jokinen asetettiin siirtolistalle tiistaina, joko myöhään iltapäivällä tai alkuillasta, joten joukkueilla on vielä aikaa poimia hänet.

Mikäli haluat käydä tutustumassa tarkemmin Jokisen kuluvan kauden otteisiin, voit tehdä sen TÄÄLTÄ.

Lisää NHL-uutisia löydät puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.