Jussi Jokinen vaihtaa jälleen NHL-seuraa – Jarmo Kekäläinen nappasi ilmaiseksi!

Jussi Jokinen saattaa vaihtaa jo toistamiseen maisemaa kuluvan kauden aikana.
Jussi Jokinen vaihtoi jo aiemmin kuluvan kauden aikana seuraa. Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen näki, että Jussi Jokinen istuu seuran palapeliin ja hankki suomalaiskonkarin ilmaiseksi Los Angeles Kingsistä.

Kuluvan kautensa Edmonton Oilersissa aloittanut Jussi Jokinen vaihtaa jälleen maisemaa. Hänet kaupattiin marraskuussa, vaihtokaupassa Mike Cammalleriin, Los Angeles Kingsiin ja nyt matka jatkuu Columbus Blue Jacketsiin.

Tällä kertaa kyse ei ole varsinaisesta vaihtokaupasta, sillä Kings asetti Jokisen niin sanotulle siirtolistalle. Toisin sanoen kalifornialaisseuran tavoitteena oli passittaa suomalaiskonkari farmiin, mutta Blue Jackets käytti hyväkseen 24 tunnin ikkunan, jonka aikana millä tahansa muulla NHL-seuralla oli mahdollisuus napata Jokinen ilmaiseksi riveihinsä.

– Jussi Jokinen on pelaaja, jonka tunnemme todella hyvin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, hän on hyvä aloituksissa ja hän pystyy pelata niin ylivoimalla kuin myös alivoimalla, Kekäläinen hehkutti seuransa verkkosivuilla.

– Hän on ollut jo vuosien ajan erittäin hyvä NHL-pelaaja ja hän tuo meille reippaasti kokemusta sekä monipuolisuutta.

Blue Jackets kärsii tällä hetkellä myös loukkaantumisista, sillä vakiokokoonpanon hyökkääjistä sivussa ovat Cam Atkinson ja Brandon Dubinsky, joten niiltäkin osin Jokisen hankinta oli todella fiksu veto Kekäläiseltä.

Eilisiltana kerroimme, miten Jokista aikanaan Pittsburgh Penguinsissa valmentanut Dan Bylsma hehkutti suomalaista NHL Networkilla ja sanoi Jokisen ansaitsevan nähtyä enemmän. Samalla hän uskoi myös 34-vuotiaan hyökkääjän löytävän vielä itselleen ottajan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Häntä on käytetty nelosketjussa Edmontonissa ja treidin jälkeen Los Angelesissa? Ei hän kuulu nelosketjuun, koska siinä roolissa hän ei pysty olla tehokas. Valmensin häntä pari vuotta ja olen hänen suuri faninsa.

– Mielestäni hänellä on edelleen annettavaa ja jokin seura, joka etsii leveyttä syvyyttä hyökkäys- ja maalinteko-osastolleen, saattaa napata hänet.

Lisää Bylsman kommentteja voit lukea eilen julkaistusta uutisestamme.

Mikäli haluat käydä tutustumassa tarkemmin Jokisen kuluvan kauden otteisiin, voit tehdä sen TÄÄLTÄ.

Lisää uutisia jääkiekkomaailman huipulta löydät puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.