Juuse Saros ilmiliekeissä! Ottelun ykköstähdelle jo kolmas ”nollapeli” neljään viime otteluun

Juuse Saros nollasi Minnesota Wildin ja johdatti samalla Nashville Predatorsin pudotuspeleihin.
Juuse Saros nollasi Minnesota Wildin ja johdatti samalla Nashville Predatorsin pudotuspeleihin.

Nashvillen illassa Juuse Saros sai yrittää sitä, mihin Pekka Rinne ei tasan vuorokautta aiemmin pystynyt: Minnesota Wildin pysäyttämistä.

22-vuotias suomalainen laittoikin pystyyn muurin Predators-maalilleen, sillä hän torjui kaikki Wildin 29 laukausta ja piti näin ollen nollat.

Edes Mikael Granlundista, joka iski edellisessä kohtaamisessa hattutempun, ei ollut ohittamaan maagisesti pelannutta Sarosta.

Ottelun kaikki maalit syntyivät päätöserässä, kun Scott Hartnell avasi maalihanat ajassa 42:23, PK Subban lisäsi isäntien johdon kahteen maaliin ylivoimalla (47:50) ja lopulta Viktor Arvidsson täräytti loppulukemat 3-0 tyhjään maaliin.

Saros valittiin päätössummerin jälkeen ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Juuse Saros – kuin uudestisyntynyt

Sarokselle alkukausi oli todella vaikea, sillä hän rämpi torjuntatilastoissa mitattuna aivan NHL:n pohjamudissa. Sittemmin koppi on alkanut tarttua oikein toden teolla ja viimeisestä neljästä pelaamastaan ottelusta hän on pitänyt maalinsa kolmesti puhtaana.

Kauden ensimmäiset nollat tulivat Edmontonin illassa, kun hän torjui upeat 46 laukausta ja nyt siis nollaantui Minnesota Wild.

Virallisesti näistä kolmesta nollaottelusta Sarokselle on kirjattu ainoastaan kaksi nollapeliä, sillä Carolina Hurricanesia vastaan hän tuli maalille ajassa 6:29, kun Rinne oli ohitettu peräti neljä kertaa. Vaikka hän siis pysäytti kaikki 26 laukausta, sitä ei kirjattu nollapeliksi.

– Juuri nyt hän näyttää siltä kuin hän olisi kotonaan maalilla. Hän tuntee olonsa mukavaksi ja kaikesta hänen tekemisestään huokuu itseluottamus, päävalmentaja Peter Laviolette kehui Fox Sports Tennesseelle ottelun tauottua.

– Hän on ollut etenkin viimeiset 4-5 ottelua todella hyvä ja tänään häneltä nähtiin jälleen loistavaa tekemistä.

Kaiken kaikkiaan Saroksen torjuntaprosentti viimeiseen viiteen otteluun on uskomaton 97,20.

Tarkempia speksejä Juuse Saroksen alkukauden otteista voit käydä tsekkaamassa täältä.

Lisää NHL-sisältöä löydät puolestaan tämän linkin kautta.