VIDEO: Juuso Välimäki kyynelehtii haastattelussa silmät turvoksissa – ”Elämäni suurin pettymys”

Suomi hävisi nuorten MM-kisojen puolivälierässä Tshekeille lukemin 4-3 vl.
Juuso Välimäki kyynelehti eilisen Tshekki-tappion jälkeen.

Suomi hävisi eilisessä puolivälieräkamppailussa Tshekille voittolaukausten jälkeen lukemin 4-3. Samalla Nuorten Leijonien turnaus tuli päätökseensä.

Suomi pelasi ajoittain loistavaa jääkiekkoa etenkin ottelun päätöserässä, mutta tästäkin huolimatta kamppailun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3. Koska ratkaisua ei syntynyt edes jatkoerässä, oli edessä voittolaukauskilpailu. Tshekki vei täällä pelin nimiinsä lukemin 4-3.

Pettymys oli luonnollisesti jokaiselle suomalaiselle valtaisa isku päin kasvoja, mutta kenties kaikista raskaimmin tappion otti vastaan Nuorten Leijonien kapteenina toiminut 19-vuotias Juuso Välimäki. WHL-seura Tri-City Americansia edustava puolustaja nimittäin kyynelehti silmät turvoksissa tv-haastattelussa.

– Olen surullinen, mutta ylpeä jokaisesta jätkästä. Olen ylpeä siitä miten pelasimme ja miten aloitimme ottelun. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaikka tulimme tänne voittamaan, joten tämä on nyt vain surullista, Välimäki kyynelehti C Moren haastattelussa.

Turnaus oli muun muassa juuri Välimäen viimeinen junioritasolla, sillä ensi vuonna hän tulee olemaan yli-ikäinen. Tämä ainoastaan pahensi suomalaispuolustaja pettymystä.

– Nämä kaverit täällä ovat minulle kuin veljiä ja tulimme tänne yhdessä voittamaan, koska tämä oli viimeinen turnauksemme yhdessä. Tämä on todella vaikeaa.

Suomella oli omat paikkansa ratkoa ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta Nuoria Leijonia vaivasi jälleen maalinteon vaikeus. Myös Välimäki myönsi, että Suomi esiintyi hyvin, mutta tällä kertaa tämä ei riittänyt.

– Me pelasimme hyvää jääkiekkoa, mutta emme vain tehneet tarpeeksi maaleja. Meidän olisi pitänyt tehdä muutama osuma lisää.

– Olisimme ansainnut jatkopaikan, mutta tämä on raaka peli. He tekivät voittolaukauskilpailussa ja me emme, joten tämä on nyt tilanne. En voi oikeastaan sanoa mitään.

Nuorukainen ei ole omien sanojensa mukaan kokenut elämänsä aikana vielä yhtä suurta pettymystä, mitä eilinen tappio oli.

– Tähän mennessä elämäni suurin.

Lisää U20 MM-kisoista voit lukea TÄÄLTÄ.

Välimäen WHL-tilastoihin pääset käsiksi TÄSTÄ.