JYP finaaleihin! Jyväskyläläisten CHL-tarina jatkuu päätyyn saakka

Puustinen ja Nättinen jättävät JYPin - käyttivät sopimustensa KHL-purkuoption

JYP kohtasi tämän illan CHL-välierässä tsehkkiläisen Trinecin. JYP vei trillerin lopulta nimiinsä vasta voittolaukauskilpailun myötä. 

JYP lähti illan kamppailuun kahden maalin johdon turvin, sillä se vei Jyväskylässä pelatun kamppailun nimiinsä lukemin 4-2. Kamppailusta ei ollut kuitenkaan luvassa helppo, sillä Trinec on ollut kuluvan kauden CHL:ssä erinomainen kotijoukkue, kun taasen JYP ei ole loistanut vieraskaukaloissa.

Trinec ottikin ottelussa vakuuttavan lähdön, sillä joukkue siirtyi 1-0-johtoon jo alle kolmen minuutin pelin jälkeen. JYP kuitenkin skarppasi ja vei kamppailun ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 2-1, kiitos Juuso Vainion ja Jarkko Immosen maalien.

Isännät kuitenkin hiljalleen kiri eron umpeen ja paineli ohi. Tasoitus nähtiin toisessa erässä ja ohi Trinec paineli kolmannessa erässä. Kun kamppailun varsinainen peliaika oli ohi, oli tilanne tässä vaiheessa 4-2, eli otteluparin yhteistulos oli täten 6-6.

Tiukassa otteluparissa ratkaisuun ei siis riittänyt 120 minuuttia laadukasta jääkiekkoa, vaan edessä oli jatkoerä. Joukkueet eivät pystyneet ratkaisemaan paremmuuttaan edes täällä, joten kamppailu eteni siihen kaikista brutaalimpaan ja kenties kiistellyimpään tapaan ratkaista ottelut; voittolaukauskilpailuihin.

Suomalaisfanien onneksi JYP onnistui viemään tässä vaiheessa homman nimiinsä. Jyväskyläläisten riveistä voittolaukauskilpailussa onnistuivat Jarkko Immonen sekä Antti Suomela, kun taasen Trinec jäi tyystin ilman maaleja.

CHL aloitti nykyisen toimintansa kaudella 2014-15, joten kuluva kausi on mestarien liigan neljäs. Ennen tätä CHL:n finaaleihin suomalaisjoukkueista on yltänyt ainoastaan Oulun Kärpät, joka ylsi kovaan meriittiin vuonna 2016. Tuolloin ruotsalainen Frölunda oli kuitenkin finaalissa astetta kovempi joukkue, vieden mestaruuden nimiinsä.

Finaaleissa JYP tulee mitä luultavimmin saamaan vastaansa ruotsalaisen Växjön, joka johtaa omaa ottelupariaan artikkelin kirjoitushetkellä lukemin 5-2.

CHL:n nettisivuihin pääset tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Jännitä JYP:n elintärkeä matsi UnibetTV:n kautta! Katso lisätiedot live streameista!

Lisää CHL-aiheisia uutisia löydät sivustomme CHL-osiosta.