JYP solmi jatkosopimuksia – Vainio sekä Saari jatkavat Jyväskylässä

Puustinen ja Nättinen jättävät JYPin - käyttivät sopimustensa KHL-purkuoption

JYP on solminut jatkosopimukset puolustaja Juuso Vainion sekä hyökkääjä Micke Saaren kanssa. Myös A-nuorten päävalmentaja Lauri Merikivi jatkaa organisaatiossa.

Vainio on pelannut vahvan syksyn JYPin takalinjoilla. Tekniset taidot Juusolla ovat olleet huippuluokkaa jo pidemmän aikaa ja tänä syksynä tapahtui selkeä kehitysloikka pelaajan korkean potentiaalin konkretisoitumisessa myös hyväksi ottelusuoritukseksi.

”Jos Juuson kehitys jatkuu tämän syksyn kaltaisena, niin hänestä kasvaa jonakin päivänä hyvin liikkuva ja kiekollisesti taitava Rightin puolustajakandidaatti myös Suomen A-maajoukkueelle” kuvailee pelaajan kehityspotentiaalia JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari seuran tiedotteessa.

Suomipaidassa Juuso on jo voittanut vuoden 2014 Nuorten Maailmanmestaruuden. Liiga- ja CHL-kokemusta tällä HPK:n kasvatilla on jo yli 200 ottelun verran.

Micke Saari, 23, ja JYP ovat solmineet yhden vuoden jatkosopimuksen, joka kestää kevääseen 2019 saakka.

Micke on taitava ”myöhäisherännäinen” hyökkääjä, joka jatkaa hitaasti huipulle kiiruhtamistaan. Urallaan tämä Jäähongan kasvatti on kakkosjoukkueitten kautta toistuvasti kiivennyt mukaan kovempiin kilpajoukkueisiin ja lopulta hän on (aina) tehnyt kovaa tulosta Suomen parhaissa junnujoukkueissa ja sen kärkiketjuissa.

Miesten tasolla pelaajan ura on vasta alkukiihdytyksessään. Saari pelaa JYPin organisaatiossa toista pelikauttaan. Ensimmäinen pelikausi JYPissä kului puoliksi Mestiksessä ja Liigassa. Tällä pelikaudella Saari on pelannut JYPin mukana 25 ottelua liigaa ja CHL:ää ampuen niissä yhteensä viisi maalia. Pelaajatyyppinä Micke on hyvin liikkuva ja kiekollisesti taitava ”moderni pelaaja”, jonka peli tulee vielä paranemaan lisääntyvän voiman ja ”terveys -tuurin” kautta. Micke Saari on tällä hetkellä JYPissä loukkaantuneiden kirjoissa ja hänen odotetaan palaavan kokoonpanoihin joulukuun aika.

JYP tiedotti myös samalla, että A-nuorten päävalmentaja Lauri Merikivi jatkaa tehtävässään myös ensi kaudella.