Kaapo Kähkösen huikea ilta: nollapeli ja seuraennätys!

Kaapo Kähkösen huikea ilta
Kaapo Kähkönen torjui nollapelin ja löi Iowa Wildin seuraennätyksen uusiksi. (Kuva: Iowa Wild, Twitter)

Iowa Wildin suomalaismaalivahti Kaapo Kähkösen lauantainen iltapuhde Manitoba Moosea vastaan ei olisi paljoa täydellisemmin voinut sujua.

Kaapo Kähkönen nousi Iowa Wildin suurimmaksi sankariksi, kun joukkue kaatoi Manitoba Moosen viime yön AHL-kierroksella maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin viimeisteli päätöserän alussa saksalaissentteri Nico Sturm. Ottelussa peräti 33 kertaa torjuneelle Kähköselle nollapeli oli kauden kolmas.

Viime kaudella eniten nollapelejä koko AHL:ssä (6) pitänyt Blues-taustainen maalivahti on pelannut tällä kaudella Iowassa 23 ottelua, joissa hänen torjuntaprosentikseen on muodostunut 91,2.

Loppuvuodesta 24-vuotias suomalainen pääsi pelaamaan myös uransa ensimmäiset NHL-ottelut, kun Minnesotan Devan Dubnyk oli vaimonsa sairastumisen vuoksi sivussa. Kaikkiaan Kähkönen ehti visiittinsä aikana pelata viisi NHL-ottelua, joissa hän kirjautti torjuntaprosentin 91,3.

Seurahistoria uusiksi

Viimeöinen voitto oli merkittävä myös Iowa Wildin seurahistorian kannalta. Toista kauttaan joukkueen maalilla torjuva Kähkönen nimittäin on kerännyt joukkueelle nyt 33 voittoa, joka on enemmän kuin kenelläkään muulla maalivahdilla koko seuran historiassa. Otteluita 33 voiton keräämiseen Kähkönen on tarvinnut vain 62.

Kähkösen nimissä on myös Iowa Wildin seurahistorian pisin nollaputki. Viime kaudella hän piti maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti 222 minuuttia ja 22 sekuntia.

Iowa Wildin voittoennätys on nyt Kaapo Kähkösen nimissä

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – 

Katso myös: Aleksi Heponiemi avasi vihdoin maalihanansa AHL:ssä – katso video!

Katso myös: Video: Matt Barzal peittosi Connor McDavidin nopeuskisassa

Katso myös: Petteri Wirtaselta millintarkka viimeistely – omaan maaliin