Ykköseksi rankattu Kaapo Kakko kerää ylistystä – ”Hughesin ympärillä on enemmän hypeä”

Kaapo Kakko on peliyhtiön suosikki NHL:n ykkösvaraukseksi.
Kaapo Kakko on peliyhtiön suosikki NHL:n ykkösvaraukseksi. Kuva: Getty Images

Eurooppalaisten pelaajien ykköseksi rankattu Kaapo Kakko kerää ylistystä. Nuorukaisella onkin mahdollisuus nousta koko draftin kärkinimeksi.

Vasta 17-vuotias Kaapo Kakko on joutunut pelaamaan koko alkukauden valtavien paineiden alla. Nuorukainen on nimittäin yksi Suomen lähihistorian lupaavimpia kiekkoilijoita ja tämä on ollut selvää jo kauden alusta saakka.

Kakko on kuitenkin kestänyt paineet, sillä 29 otteluun nuorukainen on iskenyt 11 maalia ja yhteensä 22 tehopistettä. Se on äärettömän hyvä saldo vasta alaikäiselle pelaajalle, joten Kakon ympärillä vellova hype ei ole tuulesta tempaistu.

Pohjoisamerikkalaiset kykyjenetsijätoimistot ovat kuitenkin järjestäen rankanneet Kakon ”vasta” ensi kesän varaustilaisuuden kakkosnimeksi. Ykköspaikka on mennyt lähes poikkeuksetta Yhdysvaltojen Jack Hughesille, mutta alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkueessa Kakon kanssa pelannut NHL-puolustaja Henri Jokiharju uskaltaa olla tästä eri mieltä.

– Luultavasti kaikki Suomessa uskovat Kaapon menevän ykkösvalintana. Tiedän, että on paljon puhetta Hughesta, koska täällä on enemmän hypeä hänen ympärillään, mutta kaikki Euroopassa uskovat Kaapon olevan ykkösvaraus, Jokiharju kertoi NHL.com:n mukaan.

Lue myös: IL: Raimo Helmisestä Suomen alle 20-vuotiaiden uusi päävalmentaja

Kakko on rankattu käytännössä jokaisessa toimistossa Euroopan ykkösvaraukseksi, kuten myös NHL Central Scoutingin toimesta. Toimiston Euroopan johtaja Göran Stubb kertoi NHL.com:lle, että ero Kakon ja muun Euroopan välillä on tällä hetkellä suuri. Yksi suomalaisen ”haastajia” on SKA Pietarin junioreissa pelaava Vasili Podkolzin, mutta eroja kaksikon väliltä löytyy.

– Kakko ja Podkolzin ovat molemmat erinomaisia pelaajia, mutta tällä hetkellä Kakko on parempi. Hän on kypsempi, isompi ja vahvempi. Paikallisissa liigoissa Kakko pelaa pääsarjatasolla suuressa roolissa ja hyvässä joukkueessa. Sanoisin, että näiden kahden välillä on tällä hetkellä vielä suuri ero, Stubb analysoi Euroopan kärkeä.

Laitataklauksen Instagramista löydät parhaat kiekkovideot ja kuvat!