Klassikkovideo: Kaapo Kakko sutii sisään MM-kullan ratkaisseen maalin

Suomen viides ja toistaiseksi viimeisin nuorten maailmanmestaruus tuli vuonna 2019. Ratkaisijana toimi nuori häkkipää Kaapo Kakko.

Päävalmentaja Jussi Ahokas oli koonnut Suomelle vahvan joukkueen vuoden 2019 nuorten MM-kisoihin. Siitä huolimatta, että joukkueessa pelasi Kaapo Kakon, Eeli Tolvasen ja Henri Jokiharjun kaltaisia huippulahjakkuuksia, ei Suomea pidetty ennakkosuosikkina kisoihin lähdettäessä.

Nuorten Leijonien nousujohteiset otteet kuitenkin siivittivät joukkueen lopulta aina finaalipeliin, jossa vastaan asettui USA.

Suomi karkasi ottelussa jo 2-0-johtoon Jesse Ylösen ja Otto Latvalan maaleilla, mutta USA kiri rinnalle kahdella päätöserän salamamaalilla.

Suomi ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan painoi kahta kauheammin kaasua päätösvihellyksen lähestyessä. Lopulta vasta 17-vuotias Kakko onnistui sutaisemaan kiekon USA-maalin lähietäisyydeltä kattoon, kun peliä oli jäljellä vain minuutti ja 26 sekuntia. Suomi kesti loppuun asti ja nappasi MM-kullan USAn nenän edestä.

Mestaruus oli Suomelle siinä mielessä poikkeuksellinen neljään aikaisempaan verrattuna, että se saavutettiin ensimmäistä kertaa Leijonien toimesta Pohjois-Amerikan maaperällä.

Kaapo Kakko on maalin kulmalla valppaana ja sutii kiekon sisään reilu minuutti ennen päätösvihellystä

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Huhuille vahvistus: Mikael Granlund jatkaa Nashvillessä