Ihme on valmis, Bolzano finaaleihin – Kai Suikkanen teki mahdottomasta mahdollista

Kai Suikkanen teki jatkosopimuksen Bolzanon kanssa.
Kai Suikkanen teki jatkosopimuksen Bolzanon kanssa.

Itävallan EBEL-liigassa pelaava italialaisseura HC Bolzano, jota valmentaa Kai Suikkanen, on edennyt runkosarjan kahdeksannelta sijalta nyt jo finaaleihin saakka.

Kun Kai Suikkanen saapui kesken kauden HC Bolzanon päävalmentajaksi, hänen tehtävänään oli tehdä vain kaikki mahdollinen ja kenties sitä kautta nostaa italialaisseura sarjan jumbopaikalta ainakin edes taistelemaan paikasta pudotuspeleissä.

Lopulta Suikkanen onnistui tässä, kun hän nosti Bolzanon runkosarjan kahdeksannelle sijalle ja sitä kautta pudotuspeleihin saakka.

Runkosarjan jälkeen italialaisjoukkueen tarina onkin ollut kuin suoraan satukirjasta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Se raivasi runkosarjan neljänneksi sijoittuneen Klagenfurtin puolivälierissä tieltään voitoin 4-2 ja näin ollen varmisti jo sensaatiomaisesti paikkansa mitalipeleissä. Tämä ei kuitenkaan Suikkaselle ja kumppaneille riittänyt, vaan seuraavaksi Bolzano hoiteli runkosarjavoittaja Vienna Capitalsin välierissä voitoin 4-1 ja eteni näin ollen EBEL-liigan finaaleihin.

Suikkanen toi siis Italiaan ihmeen, jollaista Bolzanon suunnalla tuskin osattiin odottaa, kun joukkue voitti eilisiltana ratkaisevan välieräottelun lukemin 2-1. Samalla joukkue on myös neljän ottelun voittoputkessa, sillä se hävisi Capitalsia vastaan ottelusarjan ensimmäisen ottelun, mutta voitti seuraavat neljä.

Nyt Suikkanen, jonka alaisuudessa pelaavat myös suomalaispelaajat Pekka Tuokkola ja Matias Sointu, joukkoineen saa käyttääkseen muutaman ylimääräisen vapaapäivän samalla, kun se odottaa, tuleeko finaaleissa vastaan Red Bull Salzburg vai EHC Linz. Tällä kertaa voitot ovat salzburgilaisille 3-2.

EBEL-liigan pudotuspelikaavion löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!