Kai Suikkanen taikomassa ihmettä – sarjajumbosta finaalien kynnykselle

Kai Suikkanen teki jatkosopimuksen Bolzanon kanssa.
Kai Suikkanen teki jatkosopimuksen Bolzanon kanssa.

Viime kauden päätyttyä Oulun Kärpistä kenkää saanut Kai Suikkanen siirtyi kesken kuluvan kauden Itävallan EBEL-liigassa pelaavan Bolzanon päävalmentajaksi.

Turun Palloseurassa vuonna 2010 Suomen mestaruutta juhlinut, ja samalla vuoden valmentajaksi valittu, Kai Suikkanen on taikomassa italialaisseura Bolzanon kanssa todellista ihmettä Itävallan EBEL-liigassa.

Marraskuussa Bolzanon ruoriin tarttunut Suikkanen nimittäin johdatti ensiksi italialaisseuran sarjan jumbopaikalta pudotuspeleihin, joukkueen sijoituttua runkosarjassa kahdeksanneksi, ja sittemmin se kaatoi puolivälierissä sarjanelosena pudotuspeleihin lähteneen Klagenfurtin.

Tällä hetkellä Bolzano pelaa puolestaan välieräsarjaa runkosarjavoittaja Vienna Capitalsia vastaan ja neljännen kohtaamisen jälkeen tilanne on se, että italialaisryhmä on enää voiton päässä finaalipaikasta.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Bolzano nimittäin kaatoi lauantaina pelatussa ottelussa Capitalsin numeroin 5-2 ja näin ollen voitot ottelusarjassa ovat Suikkasen suojattien eduksi 3-1. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa maanantaina Viennassa, ottelusarjan ollessa ensimmäistä kertaa katkolla.

Suikkasen valmentamassa joukkueessa on mukana myös suomalaispelaajia, sillä joukkueen ykkösvahtina torjuu huippukevättä pelaava Pekka Tuokkola (10 ottelua, 93,70/1.85) ja hyökkäyspäässä viilettää yhdeksään pudotuspeliotteluun tehot 0+3 viimeistellyt Matias Sointu.

Kaiken kaikkiaan Bolzanon joukkue koostuu isosti pohjoisamerikkalaispelaajista, sillä joukkueen sotisovaa kantaa yllään peräti kahdeksan kanadalaista ja neljä yhdysvaltalaista pelaajaa. Italialaispelaajia joukkueessa on puolestaan kymmenen.

Toisessa välieräsarjassa, jossa pelaavat Red Bull Salzburg ja EHC Linz, voitot ovat neljän kohtaamisen jälkeen tasan 2-2.

Sarjan pudotuspelikaavion löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Liity Telegram-ryhmäämme ja voita 50€ pelirahaa!