Kajaanin Hokin tarina jatkuu osakeyhtiönä – tavoite Suomi-Sarjassa

Kajaanin jäähalliin murtauduttiin viikonlopun aikana.
Kajaanin jäähalliin murtauduttiin viikonlopun aikana.

Kajaanin Hokin taival kiekkokartalla jatkuu. Kajaanin Edustushokki ry ajautui toukokuun lopussa konkurssiin, kun seura jäi ilman lisenssiä Mestikseen ensi kaudelle. Edustushokki pelasi samalla Y-tunnuksella vuodesta 1993 lähtien. Kaiken kaikkiaan Hokki pelasi Mestiksessä yhteensä 15 kautta.

Nyt Kajaanissa puhaltavat uudet tuulet, kun Hokki Kainuu Oy aloittaa uutena toimijana Kajaanissa. Hokin perinteitä vaalitaan edelleen ja seuran nimi on myös jatkossa Kajaanin Hokki. Hokki Kainuu Oy toimii taustayhtiönä.

Osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii Pasi Halonen. Hänellä on pitkä tausta yrittäjänä toimimisesta sekä kainuulaisten urheiluseurojen tukemisesta. Muut hallituksen jäsenet ovat Mika Alm, Juha HaukkaOlli-Pekka Hyyryläinen, Petri KemppainenJyrki Korkiakoski, Timo Kärkkäinen, Jukka Kärnä ja Paavo Suutari. Monella heistä on pitkä yrittäjätausta.

– Haluamme korostaa, että kaikki heistä ovat mukana Hokin toiminnassa yksityishenkilöinä, eikä yrityksensä puolesta, Halonen täsmentää seuran tiedotteessa.

Yhtiöllä ei ole toistaiseksi toimitusjohtajaa. Uudessa osakeyhtiössä on tällä hetkellä 14 omistajaa. Niin sanotut B-osakkeet, jotka ovat jokaisen ostettavissa, tulevat myyntiin myöhemmin.

– Kasvatamme lähiaikoina omistajapohjaa suuremmaksi, eli pian jokaisella on mahdollisuus olla yksi Hokin omistajista. Halukkaita osakkaiksi olisi ollut jo tässä vaiheessa paljon lisää, mutta kasasimme uuden yhtiön kiireellä kasaan, jotta ehdimme hakea sarjapaikkaa Suomi-sarjasta.

Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi kokouksessaan lauantaina Hokille sarjapaikan Suomi-sarjaan. Pelaaminen Suomi-sarjassa edellyttää vielä lisenssiehtojen täyttämistä.

– Kyseessä on lähinnä pienistä tarkennuksista, joiden emme usko olevan mikään ongelma lisenssin saamiseksi. Meillä on vakaa usko, että Kajaanissa pelataan Suomi-sarjaa kaudella 2017–2018.

Kuten taustayhtiön nimi kertoo, Hokki on koko maakunnan joukkue. Seuran tavoitteena on yhdistää koko Kainuun kiekkoilua ja tehdä Hokista koko maakunnan yhteinen juttu. Myös pelaajapolun luominen junioreista edustusjoukkueeseen halutaan tehdä entistä kivuttomammaksi.

Kajaanin Edustushokki ry:n toiminta oli tappiollista, mutta uudessa osakeyhtiössä pyrkimys on aina vähintään nollatulokseen. Seuran lähivuosien tavoitteet ovat Mestiksessä.

– Velkaantuminen ei ole meille vaihtoehto. Etenemme täysin talouden ehdoilla. Kehitämme organisaatiota siihen kuntoon, että meillä on mahdollisuudet toimia tulevaisuudessa menestyvänä Mestis-seurana.

– Suomi-sarja on kova sarja ja lähdemme voittamaan jokaista kauden ottelua. Haluamme luoda joukkueelle mahdollisen hyvät puitteet, jotta joukkue voi menestyä sarjassa.

Lähde: Kajaanin Hokki