KalPa hankki kaksi kovaa nuorukaista – Ikonen ja Texier Kuopioon

KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.
KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.

KalPa on hankkinut riveihinsä kaksi erittäin kovaa nuorta kiekkolupausta, kun Joni Ikonen sekä Alexandre Texier liittyvät joukkueeseen.


Ikäluokkansa suurimpia suomalaislupauksia

Vuonna 1999 syntyneen ikäluokan suurimpiin suomalaislupauksiin lukeutuva Joni Ikonen (18) siirtyy KalPaan tulevan kauden kattavalla lainasopimuksella Frölunda Indiansista. Hän on Montreal Canadiensin 2. kierroksen varaus, numerolla 58.

Ikonen (180 cm, 80 kg) on espoolaisen kiekkokoulun kasvatti, joka siirtyi jo 16-vuotiaana kaksi vuotta sitten Ruotsiin Frölunda Indiansin organisaatioon. Hyökkääjä teki viime kaudella seuran A-nuorissa yhteensä 45 ottelussa pisteet 25+19=44 sekä pelasi 10 ottelun verran myös SHL:ää ja kolme ottelua CHL:ää. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Ikonen teki hopealle yltäneelle Suomelle seitsemään otteluun pisteet 4+4=8.

Ikonen on pelaajana erittäin hyvä liikkumaan, kiekollisesti taitava sekä omistaa maalintekijän luonteen ja terävän, oikealta lähtevän laukauksen.

”Olimme luonnollisesti hyvin kiinnostuneita”

– Tieto Ikosen halusta palata Suomeen tuli yllätyksenä, mutta olimme luonnollisesti hyvin kiinnostuneita saamaan tämän tason lupauksen ja näin KalPan näköisen pelaajan joukkueeseemme ja olimme valmiit reagoimaan nopeasti, valottaa siirtoa toimitusjohtaja Toni Saksman seuran tiedotteessa.

Alla täysi kausi miesten sarjassa jo 17-vuotiaana

Kehittyvän jääkiekkomaan Ranskan suurimpiin tulevaisuuden lupauksiin kuuluva Alexandre Texier (17) on solminut KalPan kanssa kaksi seuraavaa kautta käsittävän sopimuksen. Hän on Columbus Blue Jacketsin 2. kierroksen varaus, numerolla 45.

Texier (182 cm / 85 kg) on syntynyt ja kasvanut Grenoblessa ja on kuulunut vuosia Ranskan nuorisomaajoukkueisiin. Viime kaudella hän pelasi jo täyden kauden Ranskan pääsarjassa, tehden Grenoblen joukkueelle runkosarjan 40 ottelussa pisteet 10+9=19 ja pudotuspeleissä 12 ottelussa pisteet 5+5=10.

Texier on ominaisuuksiltaan niin ikään vahvasti kuopiolaiseen jääkiekkoon sopiva. Halua tehdä tulosta tukevat hyvä liike ja taitavat kädet. Hän laukoo vasemmalta puolelta.

”Taidot on noteerattu jo laajalti”

– Texier on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo täyden kauden miesten sarjassa. Korkea varaus kesältä osoittaa, että taidot on jo noteerattu laajalti. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että Alexandre halusi tulla kehittymään tiellä kohti NHL-kaukaloita nimenomaan Kuopioon. Uskomme, että hän tulee säväyttämään yleisöä jo ensi kaudella Liiga-kaukaloissa, Saksman kertoo.