KalPa otti ensimmäisen – Tappara joutui taipumaan kotonaan

KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.
KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.

Tampereen Tappara ja Kuopion KalPa iskivät ensimmäistä kertaa yhteen Liigan finaalisarjassa Hakametsässä. KalPa oli tiukan ottelun jälkeen parempi maalein 2-3.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä Jyri Junnilan toimesta. Johto ei ehtinyt kestää kuitenkaan kuin 17 sekuntia, kun Liigan maalikuninkuuden voittanut Tapparan Veli-Matti Savinainen tasoitti ottelun Henrik Haapalan maagisen syötön ansiosta.

Toisessa erässä kuopiolaiset iskivät uudestaan. Arttu Ilomäki passasi ylivoimalla ja Matias Myttynen laukoi one-timerin ohi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan.

Vieraat menivät 1-3-johtoon kolmannen erän alussa, kun Tommi Jokinen ohjasi Mikko Nuutisen laukauksen sisään.

Hetkeä myöhemmin Tappara kuitenkin kavensi Kristian Kuuselan maalilla. KalPan päävalmentaja Pekka Virta haastoi maalin maalivahdin häirintään vedoten, mutta lopulta maali hyväksyttiin.

Ottelun lopussa nähtiin verinen taistelu ja yksi rangaistuslaukauskin. KalPan puolustus peitti kiekon omalla maalivahdin alueella ja Tapparan Valtteri Kemiläinen pääsi yrittämään tasoitusta. KalPan Eero Kilpeläinen veti kuitenkin pidemmän korren.

Kotijoukkueen loppurynnistys oli hurja, mutta tulokseton. KalPa vei ensimmäisen finaalin nimiinsä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Kuopiossa torstaina.