KalPa vahvisti takalinjojaan – kanadalainen Ryan Wilson siirtyy Kuopioon

KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.
KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.

Kuopiolainen Liiga-seura KalPa on tehnyt pelaajasopimuksen puolustaja Ryan Wilsonin kanssa. Kanukkipakin sopimus on loppukauden kestoinen.

30-vuotias kanadalainen Ryan Wilson on raamikas (185 cm ja 95 kg) puolustaja, joka pelasi viime kaudella Sveitsissä maineikkaan HC Luganon joukkueessa ja teki runkosarjassa 32 ottelussa pisteet 2+10=12 sekä pudotuspeleissä seitsemässä ottelussa pisteet 0+3=3. Ensimmäisellä kaudellaan Euroopassa hän pelasi KHL:n suurseura AK Bars Kazanissa runkosarjassa 24 ottelua (0+3=3) ja pudotuspeleissä seitsemän ottelua (2+0=2).

Wilson on pelannut NHL:ssä viidellä kaudella Colorado Avalanchen joukkueessa runkosarjassa yhteensä 230 ottelua (7+60=67) ja pudotuspeleissä kahdeksan ottelua (0+3=3). Hän on kirjauttanut parhailla kausillaan NHL:ssä yli 20 pistettä. AHL:stä kokemusta on 72 ottelusta (4+18=22).

– Puolustuksessa olemme menneet kapealla miehistöllä, Wilsonin tulon myötä saamme nyt laajuutta puolustukseen. Odotamme Ryanin tuovan kaukaloon kokonaisvaltaista pelaamista ja kokeneen ammattimiehen rauhallisuutta sekä johtajuutta, toteaa toimitusjohtaja Toni Saksman.

– Meidän on tarvittaessa mahdollista vielä reagoida, seuraamme pelaajamarkkinoita, kommentoi Saksman KalPan tiedotteessa.

Ryan Wilson saapuu Kuopioon ensi viikolla. Hän tulee pelaamaan numerolla 51 ja debytoi KalPa-paidassa kotiyleisön edessä keskiviikkona 15.11., kun Niiralan Monttuun saapuu vastustajaksi Lukko.

KalPan alkuperäiseen uutiseen hankinnasta pääset TÄSTÄ LINKISTÄ. Pelaajan uran tilastoja pääset seuraamaan TÄSTÄ.