KalPa vahvistuu jenkkihyökkääjä Jerry D’Amigolla

KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.
KalPalta on tullut ilmoille kaksi todellista huippuhankintaa.

KalPa vahvistaa hyökkäystään viime kaudella Ilveksessä 48 otteluun 33 pistettä takoneella yhdysvaltalaishyökkääjä Jerry D´Amigolla, kenen sopimus kattaa loppukauden.

Jerry D´Amigo (180 cm / 91 kg) on laitahyökkääjä, kenet tunnetaan tilanteet aina loppuun asti pelaavana, hyvin liikkuvana tunnollisena kahden suunnan pelaajana, joka tuo myös johtajuutta pukukoppiin.

Kokemusta lähes 500 ammattilaisottelun verran

26-vuotias D´Amigo on pelaajana parhaassa iässä, mutta häneltä löytyy kokemusta jo AHL:n runkosarjasta 358 ottelua (78+90=168) ja pudotuspeleistä 40 ottelua (15+21=36) sekä Toronto Maple Leafsin ja Buffalo Sabresin riveistä yhteensä 31 NHL-ottelua (1+2=3). Hän on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2009 ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2010.

Yhdysvaltalaiselle Liiga-kaukalot ovat jo tuttu ympäristö, hänen tehtyään viime kaudella Ilvekselle runkosarjassa 48 otteluun pisteet 13+20=33. 10 pudotuspelissä hänelle kirjattiin yksi syöttöpiste.

”Persoona ja johtajuus vakuuttivat meidät”

– D´Amigo oli viime kaudella Ilvekselle erinomaisen hyvä pelaaja ja odotamme häneltä tuloksen tekemistä myös KalPa-paidassa. Lisäksi hän on valmennukselle monikäyttöinen pelaaja, pystyen pelaamaan myös niin yli- kuin alivoimaa. Iso syy sille, miksi halusimme Jerryn joukkueeseemme, on hänen persoonansa ja johtajuutensa. Hänellä on kyky sytyttää joukkuettaan ja myös kotiyleisöä, taustoittaa hankintaa toimitusjohtaja Toni Saksman seuran tiedotteessa.

Jerry D´Amigo saapuu Kuopioon perjantaina ja hän debytoi KalPa-paidassa näillä näkymin lauantaina Oulussa. Hänen pelinumeronsa KalPassa tulee olemaan 89.