KalPassa omistajavaihdos – Sami Kapanen myy osuutensa

KalPassa koittaa uudet tuulet, kun pitkäaikainen pääomistaja Sami Kapanen myy seuran valtaosin maakunnallisista yrittäjistä koostuvalle osakasjoukolle.

Kuopion KalPassa vaihtuu valta, kun seuran pitkäaikainen pääomistaja Sami Kapanen myy osuutensa. Kapanen osti KalPan itselleen 2000-luvun alussa, kun Kuopion ylpeys pelasi vielä Mestistä. Tuon jälkeen hän on sekä pelannut kapteenina joukkueessa että toiminut päävalmentajana juniori- ja edustusjoukkueissa.

”Alkuperäinen ajatus KalPan omistukseen lähtiessäni oli turvata Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen Liiga-tasolle. Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan”, Kapanen kommentoi KalPan tiedotteessa.

Uusissa omistajissa KalPassa pelanneita nimiä

Kapasen osuuden osti tätä tarkoitusta varten perustettu Savonmaan Puolesta Oy, jolla on kaupan myötä osake- ja äänienemmistö seurasta. Yksitoistahenkiseen osakasporukkaan kuuluvat Teemu Hartikainen, Mikko Isotalo, Markus Pohjonen, Toni Saksman, Mika Sutinen, Kimmo Timonen, Pasi Toppari, Mika Tossavainen, Oskari Tuhkanen, Teemu Vepsäläinen ja Jarmo Vidgren.

Joukkion tunnetuimmat nimet ovat puolustajalegenda Timonen, KHL:ssä pelaava Hartikainen sekä KalPan nykyinen toimitusjohtaja Saksman.

”Kauppa tehtiin Samin aloitteesta. Uskon että puhun kaikkien osakkaiden puolesta kun sanon, että meistä olisi ollut erittäin hyvä ratkaisu jos Sami olisi jatkanut edelleen KalPan pääomistajana. Mutta kun Sami oli päättänyt yhtiöstä luopua, niin halusimme varmistua toiminnan jatkuvuudesta niin että toimintaa on mahdollista harjoittaa jatkossakin niiden samojen arvojen mukaisesti kun tähänkin asti. Juoksimme tämän porukan kasaan yhdessä Markuksen (Pohjonen) kanssa, ja oli hienoa huomata miten suurin osa kontaktoiduista oli valmis lähtemään mukaan tähän projektiin, josta ei ole euroakaan odotettavissa takaisin, ainoastaan hyvää mieltä”, KalPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä Savonmaan Puolesta Oy:n osakas Mika Sutinen sanoi.

KalPan uusia omistajia sekä Sami Kapanen haastattelussa

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Jokerit pienentää Hartwall Areenan kaukalon kokoa