Kanada vs. Eurooppa – Jatkuuko yllätykset vielä?

World Cup -finaalit saadaan käyntiin tulevana yönä Suomen aikaan 03.00. Finaali pelataan paras kolmesta periaatteella ja nyt suurin kysymys onkin. Jaksaako Team Eurooppa vielä yllättää vai onko eväät jo syöty loppuun?

Maailman huikein turnaus World Cup kaartaa kohti loppusuoraa, kun finaalisarja starttaa tulevana yönä. Finaalissa toisensa kohtaa turnauksen ennakkosuosikki Kanada ja täydellisesti puuntakaa finaaliin itsensä pelannut Euroopan joukkue.

Käsikirjoitus on ennakkoasetelmien osalta täysin selvä. Kanada vie ja Euroopan joukkue vikisee mukana muutaman ottelun. Näin kaiken pitäsi kulkea, mutta jääkiekko on ihmeellinen laji ja tämän ihmeellisyyden Euroopan joukkue on näyttänyt tässä turnauksessa totaallisesti.

Finaalisarja pelataan paras kolmesta systeemillä, joten yksi voitto suuntaan tai toiseen ei periaatteessa ratkaise vielä mitään. Mikäli Kanada vie ensimmäisen kohtaamisen on Euroopan joukkueen osalta tie todennäköisesti pystyssä, mutta mikäli Eurooppa pystyy ensi yönä lyömään yllätyksen on finaalisarjassa täydellinen sirkus päällä.

Kertoimet on painettu pohjaan ja Kanadan voitosta ei heru edes 1.30 kerrointa, joten me Laitataklauksella lähdemme hakemaan ensimmäiseen kohtaamiseen pientä yllätystä.

Onko Eurooppa vielä valmis yllätykseen?

Finaalisarja paineet ovat Kanadan leirissä. Joukkue on kulkenut voitosta voittoon ja mikään ei näytä pysäyttävän tätä junaa enää. Turnaus kuitenkin starttaa omalta osaltaan alusta, kun finaalit pelataan sarjana, eikä voittajaa ratkaista yhden ottelun perusteella.

Tiivistahtinen turnaus on vaatinut veronsa ja nyt punnitaan se viimeinen sinnikkyys ja katsotaan kumman joukkueen pelaajat osaavat asennoitua tilanteeseen paremmin.

Kanadan kantaa suosikin asemaa, joten eräänlainen ”takkiauki” pelaaminen voi paistaa omalta osaltaan. Euroopan puolella taas joukkue pääsee tulemaan finaalisarjaan haastajana ja täynnä sitä suurta motivaatiota kaataa Kanada.

Eurooppa sai jobinpostia eilen, kun Marian Gaborik loukkaantui ja joutui jättämään turnauksen kesken. 34-vuotias hyökkääjä on ollut isossa roolissa joukkueessa, joten hänen puuttumisensa ei voi olla näkymättä. Miehen paikan kokoonpanossa ottaa NHL-seura San Jose Sharksin Mikkel Boedker. Boedker ei ole turnauksessa vielä pelannut otteluakaan, joten olisiko hänestä nousemaan finaalisarjan mustaksi hevoseksi?

Kanada on viime vuosina voittanut kaiken mahdollisen, mutta uusiiko joukkue vuoden 2004 World Cup -voittonsa tulee olemaan se suurin kysymys. Joukkueessa on kaikki palaset kohdillaan ja kokoonpanosta ei löydy yhtään heikkoa lenkkiä. Kapteeni Sidney Crosby on ollut elementissään turnauksessa ja mies pitää itsellään pistepörssin kärkisijaa 3+4 tehoin.

Kanada tulee otteluun tietäen, että fyysisyys on heidän puolellaan ja mikäli joukkue päättää ottaa aggressiivisen pelitavan alusta lähtien on Euroopan puolustus vaikeuksissa.

Tässä Kanadan mahdollisessa pelityylissä kuitenkin piilee myös Euroopan mahdollisuus, sillä joukkue käänsi peliä jo erittäin aktiivisesti Ruotsia vastaan ja mikäli Kanada yltyy liika painostukseen voi Eurooppa iskeä tuhoisasti vastahyökkäyksistä.

Mielenkiintoinen sarja on siis tulossa ja tätä spektaakkelia ei voi jättää katsomatta!

Valinnat:

Eurooppa +1,5 2.90 (Coolbet)

Corey Perry 4.00 (tekee ainakin yhden maalin – Betsafe)

Mikkel Boedker 9.00 (tekee ainakin yhden maalin – Betsafe)

Betsafen erikoistarjous turnaukseen!

 Coolbetin erikoistarjous turnaukseen!

Betsafen 50€ tervetuloabonus!