Kari Lehtonen loistaa vieraskaukalossa – ”Hän on kakkosvahti vain nimeltään”

Kari Lehtonen on onnistunut kuluvalla kaudella etenkin joukkueensa vierasotteluissa.
Kari Lehtonen on onnistunut kuluvalla kaudella etenkin joukkueensa vierasotteluissa.

Dallas Starsin Kari Lehtonen torjui joukkueelleen maanantain Prime time -ottelussa Boston Bruinsia vastaan 3-2-jatkoaikavoiton.

Kyseessä oli Kari Lehtosen ensimmäinen startti sitten joulukuun 15. päivän, joten nälkää riitti ja se näkyi kokeneen suomalaisen tekemisessä. Hän torjui ottelussa 30 laukausta ja oli yksi joukkueensa takuumiehistä voiton takana.

– Tämä oli hauskaa. En ole pelannut hetkeen aikaan, joten oli ehdottomasti normaalia innostuneempi. Yritin pysytellä rauhallisena koko ottelun ajan, mutta samaan aikaan minulla oli hauskaa, Lehtonen iloitsi seuransa verkkosivuilla.

34-vuotiaasta suomalaisesta onkin tulossa joukkueelleen todellinen täsmäase vierasotteluihin. Hän on nimittäin pelannut kuluvan kauden aikana kuusi ottelua vieraissa ja hoitanut ne voittosarakkeella 4-2-0.

Starsin kokenut päävalmentaja Ken Hitchcock myönsikin ottelun jälkeen avoimesti, että heidän on alettava hyödyntää Lehtosen erinomaisuutta aiempaa paremmin ja useammin.

– Hän on kakkosvahti vain nimeltään. Todellisuudessa hän on aloittava maalivahti; me olemme ihanteellisessa tilanteessa ja meidän on alettava hyödyntää sitä, Hitchcock totesi puolestaan SportsDayn mukaan.

– Joka kerta, kun Lehtonen pelaa vieraissa, hän antaa meille mahdollisuudet voittoon ja se on todella hyvä merkki.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Lehtonen on nähty kuluvalla kaudella 14 ottelussa, joista hän on aloittanut kymmenen. Isompi osa starteista on siis tullut vieraissa ja suomalaisen edellisestä kotipelistä onkin vierähtänyt vain kaksi päivää vajaat kaksi kuukautta.

Kaiken kaikkiaan ”Kärppä” on torjunut kiekot 91,00 prosentin varmuudella ja hän on päästänyt keskiarvolta selkänsä taakse 2.54 kiekkoa ottelua kohden.

Stars pelaa myös seuraavat kolme otteluaan vieraskaukalossa, joten on paljon mahdollista, että Kari Lehtonen tulee saamaan jo aivan lähiaikoina lisää torjuntavastuuta ykkösvahti Ben Bishopin takana.

Lehtosen ottelukohtaiset tilastot löydät kuluvan kauden osalta TÄÄLTÄ.

Annamme myös seuraavan lukusuosituksen:
Kommentti: ”Jos Gretzky kaupattiin, kaikki on mahdollista” – vaan, kun ei ole