Karjala-turnaus voidaan pelata 5.–8.11. – korona-aika tuo erikoisjärjestelyitä

Jääkiekkoliitto on saanut viranomaisilta poikkeusluvan, jonka ansiosta Karjala-turnaus voidaan järjestää Helsingin Hartwall Arenassa 5.–8. marraskuuta. Leijonat saa turnaukseen vieraakseen tutut vastustajat eli Ruotsin, Tshekin ja Venäjän maajoukkueet.

– On valtavan hienoa, että A-maajoukkue pääsee pitkästä aikaa pelaamaan. Karjala-turnaus on yksi maajoukkuetoiminnan vuotuisista merkkipaaluista ja nyt sen merkitys korostuu entisestään: edellisen kerran pelasimme viime helmikuussa Ruotsin EHT-turnauksessa, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen iloitsee.

Yleisömäärää rajoitetaan – TV5 ja Dplay näyttävät ottelut kotikatsomoihin

Paikan päälle tulevan yleisön määrää joudutaan rajoittamaan siten, että viranomaisten yleisötapahtumille asettamat turvallisuusohjeet toteutuvat.

– Voimme nykytietojen mukaan ottaa Suomen otteluihin aitioasiakkaiden lisäksi noin 4500 katsojaa. Lipunmyynnin on suunniteltu alkavan Ticketmasterin myyntikanavissa lokakuun lopussa, Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen kertoo.

– Viikonlopun päiväpelit, joissa Suomi ei pelaa, pelataan ilman yleisöä. Nämä ja kaikki muut turnauksen ottelut kotikatsomoihin välittää maajoukkueiden uusi mediakumppani Discovery, eli pelejä voi seurata TV5-kanavalta ja Dplay-palvelusta.

Joukkueet kuplassa, luvassa tehostettua testausta

Myös turnaukseen osallistuvien joukkueiden elämään poikkeusjärjestelyt vaikuttavat monella tavoin.

Ulkomaiset joukkueet testataan ennen lähtöä kotimaassaan ja lentomatkat Suomeen taittuvat yksityiskoneilla. Uudet testit tehdään heti maahan saapumisen yhteydessä. Ulkomaisten joukkueiden lisäksi Suomen joukkue, erotuomarit ja muut joukkueiden kanssa Hartwall Arenalla toimivat testataan ennen turnauksen alkua ja tarvittaessa sen aikana.

Joukkueet käyttävät liikkumiseen heitä varten määritettyjä busseja ja autoja ja majoittuminen tapahtuu vain turnauksen osallistujille tarkoitetussa hotellissa. Kaikki myös sitoutuvat siihen, että turnauksen aikana ei liikuta kaupungilla: liikkuminen on sallittua vain hotellilla, Hartwall Arenalla ja näiden välittömässä läheisyydessä.

Joukkueiden eristys tarkoittaa myös sitä, että otteluiden jälkeiset median hikihaastattelut tapahtuvat tänä vuonna verkossa.

Karjala-turnaus 2020 – otteluohjelma

Torstai 5.11.2020
18:30 RUS – FIN
Ottelu CZE – SWE pelataan Tshekeissä.

Lauantai 7.11.2020
13:30 SWE – RUS
17:30 FIN – CZE

Sunnuntai 8.11.2020
13:30 CZE – RUS
17:30 FIN – SWE

Lähde: Leijonat

— —

KATSO MYÖS: VIDEO: TSHEKIN LIIGASSA NÄHTIIN YKSI KAIKKIEN AIKOJEN ERIKOISIMMISTA RANKKARIMAALEISTA