Kärpät hankki kaksi huippuhyökkääjää

Tämän kauden runkosarjan voittanut Oulun Kärpät hankki riveihinsä kaksi huippuhyökkääjää: Cody Kunykin ja Aleksi Mustosen.

Oulun Kärpät hankki riveihinsä yksivuotisella sopimuksella Cody Kunykin. Kanadalaissentteri oli menneellä kaudella HPK:n paras pistemies pelaten kaikki runkosarjan ottelut tehopistein 10+39=49. Kunyk voitti myös koko sarjan syöttöpörssin ja jakoi pistepörssin 10. sijan.

Ennen vuoden mittaista HPK-visiittiä Kunyk pelasi kaksi kautta Lappeenrannan SaiPassa.

”Olen pelannut nyt muutaman kauden Liigaa, ja tiedän, että Kärpillä on joka vuosi mahdollisuus taistella mestaruudesta. Kun sopimusta tarjottiin, sitä ei tarvinnut miettiä kahdesti. Tiesin, että haluan olla osa tätä organisaatiota. Sanoisin, että olen peliä tekevä hyökkääjä, ja pystyn pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Teen kaikkeni antaakseni joukkueelleni mahdollisuuden voittaa joka ilta”, Kunyk kommentoi Kärppien tiedotteessa.

Kärpät tiedotti samalla myös toisesta hyökkääjähankinnasta. 25-vuotias Aleksi Mustonen edustaa seuraavat kaksi kautta oululaisseuraa. Sekä laiturina että sentterinä Liigassa pelannut Mustonen siirtyi kesken menneen kauden Lahden Pelicansista ruotsalaisen Färjestadin riveihin. Pelicansissa hän ehti tehdä 45 otteluun 9+17=26 tehopistettä, kun taas Färjestadissa 13 pelissä tehopisteitä kertyi 1+6=7.

Mustonen on edustanut Liigassa Pelicansin lisäksi kasvattajaseuraansa Helsingin Jokereita sekä Tampereen Ilvestä. Luisteluvoimaisen hyökkääjän ennätyspisteet syntyivät kaudella 2018-2019, jolloin hän teki Ville Niemisen johtamassa pussinokkanipussa pisteet 8+28=36.


KATSO MYÖS: HIFK julkaisi pelaajasopimuksia – kapteeni Sallinen jatkaa joukkueessa