Kärpät ja Tappara lähtevät lohkokärkinä tauolle CHL:stä

Kärpät ja Tappara ovat olleet iskussa CHL-jäillä.
Kärpät ja Tappara ovat olleet iskussa CHL-jäillä.

 Jääkiekon Mestarien liigan lohkovaihe jatkuu taas lokakuun puolella. Kärpät ja Tappara lähtevät lohkokärkinä tauolle CHLssä.

Kaikki CHL-joukkueet ovat avanneet urakkansa Euroopan huippujoukkueiden välisessä kilpailussa. Jokaiselle joukkueelle on kertynyt kokonaisuudessaan neljä lohkopeliä. CHLssä pelaa yhteensä viisi suomalaisjoukkuetta. Lohkopelejä kertyy yhteensä kuusi, ja lohkojen loppujärjestyksiä aletaan ratkoa lokakuun yhdeksäntenä päivänä.

B-lohko (TPS):

TPS:n pelit CHL-kentillä eivät ole alkaneet ruusuisesti, sillä turkulaisjoukkue on onnistunut raapimaan ainoastaan yhden voiton, ja näin ollen TPS on B-lohkossa viimeisenä. TPSn ainoa voitto tuli Red Bull Münchenia vastaan pelatusta kotiottelusta, mutta Saksassa TPS oli energiajuomajätin jääkiekko-organisaatiota heikompi lukemin 5-1.

München on lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä. Lohkon kakkosena operoiva ruotsalaisjoukkue, Malmö Redhawks, pyyhki TPS:llä jäätä sekä kotona että vieraissa. Lohkon neljättä joukkuetta, Yunost Minskiä, TPS ei ole kohdannut vielä ollenkaan. Myös Yunostilla on kolme pistettä kasassaan.

C-lohko (HIFK):

C-lohkossa kiekkoileva Helsingin IFK on puolestaan oman lohkonsa kolmas, ja jatkopaikka on tiukassa. Lohkon viimeisellä sijalla oleva GKS Tychy on toiminut pisteautomaattina lohkon muille joukkueille.

Skellefteå AIK on lohkon kärkipaikalla 10 pisteellään, italialainen HC Bolzano on toisena seitsemällä pinnalla ja myös HIFK:n laarissa on seitsemän lohkopistettä. Lohkosta tulee vielä kiharaisempi, sillä Kai Suikkasen luotsaama Bolzano ei ole vielä kohdannut puolalaista GKS Tychya CHLssä. HIFK:lla on sen sijaan kova pala purtavana lokakuussa, sillä helsinkiläisnippu kohtaa Skellefteån kahdesti.

E-lohko (Tappara):

E-lohkossa kärkipaikkaa pitää Tappara, ja F-lohkon ykköstontilla on Oulun Kärpät. Liigan kestomenestyjät ovat esittäneet vakuuttavia otteita myös CHL-kentillä. Molempien joukkueiden materiaalin laajuus on riittänyt komeasti, ja siitä johdosta molemmat pitävät lohkojensa piikkipaikkoja.

Kärpät jatkaa CHL-urakkaansa lokakuussa kahdella ottelulla tsekkiläistä HK Mountfieldiä vastaan, ja Tappara kohtaa omissa otteluissaan E-lohkossa toisella sijalla olevan Djurgården IF:n.

H-lohko (JYP):

CHLn viides suomalaisjoukkue on hallitseva CHL-mestari JYP. Jyväskyläläisten lohko on ollut tshekkiläisen HC Plzenin juhlaa, sillä tshekkiläisporukka on harjannut lohkonsa ottelut puhtaalla pelillä. JYP koki Plzenin kovuuden, kun tshekkiläiset niputti JYP:n nivaskaan kahteen otteeseen.

JYP on ottanut kuitenkin kaksi voittoa Slovakian Banska Bystricasta, joista saadut kuusi pistettä oikeuttavat lohkon kakkospaikkaan. JYP lähtee haastamaan viimeisissä lohkopeleissään sveitsiläistä HC Luganoa, joka on lohkossa kolmantena kolme pistettä pussissaan.

Suomalaisjoukkueiden pelaajista korkeimmalla CHL-pistepörssissä on Kärppien slovakkihyökkääjä Michal Kristof, joka on iskenyt tehot 2+5. Kristof on pistepörssin viides ja seitsemällä sijalla on Tapparan Jarkko Malinen, joka on tarjoillut seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. CHL:n sarjataulukot löydät kokonaisuudessaan täältä.

CHL jatkuu lokakuussa. Tsekkaa koko otteluohjelma TÄÄLTÄ.