Kärpät kaatoi Litvinovin – JYP nollasi tylysti KalPan

Oulun Kärpät vahvisti alakertaansa Jakub Krejcikillä.
Oulun Kärpät vahvisti alakertaansa Jakub Krejcikillä.

Oulun Kärpät päätti Tshekin kiertueensa voittoon, kun joukkue onnistui kaatamaan hallitsevan Tshekin mestarin HC Litvinovin maalein 2-1.

Ensimmäisessä erässä Kärpät nousi kuskin paikalle, luoden hyvän määrän maalipaikkoja ja laukauksia. Ottelun avausmaalista vastasi Otto Karvinen, jolle kyseinen maali oli ensimmäinen Kärppien riveissä. Litvinovin erän paras maalipaikka oli rangaistuslaukaus, mutta vahvan ottelun pelannut Kärppä-vahti Jussi Rynnäs piti maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Toisessa erässä pelin tempo nousi ja molempien joukkueiden muutamat virheet tarjosivat toiselle mahdollisuuksia maalintekoon. Erän ainoa osuma kirjattiin isännille, kun kokenut Peter Jánsky toi kotijoukkueen tasoihin ylivoimalla. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista.

Päätöserä alkoi Kärppien kannalta mallikkaasti, kun puolustaja Miika Koivisto vei Kärpät 1-2 johtoon niin ikään ensimmäisellä Kärppä-maalillaan. Ottelussa ei nähty enempää onnistumisia, joten Koiviston osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

JYP nollasi KalPan

JYP ja KalPa kohtasivat niin ikään harjoitusottelussa lauantaina. Ottelusta muodostui lopulta jyväskyläläisten näytös, kun vierasjoukkue nollasi viime kauden finaalijoukkue KalPan lopulta maalein 0-3.

JYP:n maaleista vastasivat Juha-Pekka Hytönen, Joonas Nättinen sekä Jarkko Immonen. JYP-vahti Eetu Laurikainen torjui 23 kiekkoa ja nollapelin.