Kärpät pestasi Jari Laukkasen seuran kehitysvastaavaksi

Oulun Kärpät vahvisti alakertaansa Jakub Krejcikillä.
Oulun Kärpät vahvisti alakertaansa Jakub Krejcikillä.

Oulun Kärpät on nimittänyt Jari Laukkasen kehitysvastaavan tehtävään. Toimenkuvassaan hän tulee toimimaan Kärppien juniorivalmentajien mentorina ja osana pelaajatarkkailua sekä juniori- että ammattilaistasolla. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Laukkasen nimityksen suurin yksittäinen tekijä on Kärppien ennestään vahvan juniorityön kehittäminen.

– Tällä toimenpiteellä pyrimme vahvistamaan Kärppien junioritoimintaa, joka on koko organisaation kivijalka. Haluamme luoda mahdollisimman hyvät edellytykset ja tukitoimet huippulahjakkuuksien kehittymiselle ja sitä kautta olla omavarainen liigajoukkue, Aho kommentoi seuran tiedotteessa.

Laajan pelaaja- ja valmennustaustan omaava Laukkanen edusti pelaajaurallaan useita liigaseuroja, toimien muun muassa Kärppien liigajoukkueen kapteenina kahden kauden ajan vuosina 2000-2002. Valmentajana hän on toiminut Kärppien juniorijoukkueissa, KalPan liigajoukkueessa sekä viimeisimpänä Mestiksessä Kajaanin Hokin päävalmentajana. Vaihtopenkin takaa täysin uudenlaisiin tehtäviin siirtyä Laukkanen uskoo pystyvänsä auttamaan organisaatiota monella tasolla.

– Tarjolla oleva työnkuva on erittäin mielenkiintoinen ja uskon että monivuotisen pelaaja- ja valmentajakokemukseni avulla minulle on kehittynyt sellainen kokemuspohja jonka avulla pystyn auttamaan organisaatioita, valmentajia sekä myös pelaajia.

Ajatus Ouluun paluusta on itänyt Laukkasen mielessä siitä lähtien, kun hän siirtyi kauden 2010-2011 jälkeen Kuopioon KalPan valmennusryhmään.

– Mieleeni on painunut elävästi viimeinen palaveri Kärppien toimistolla, kun kuusi vuotta sitten organisaatiosta lähdin pois kohti Kuopiota. Paikalla oli Juha Junno, Harri Aho ja minä. Silloin kaikki kolme oltiin sitä mieltä, että tulen vielä jonain päivänä Kärppiin palaamaan. Nyt se tapahtuu ja tuntuu äärimmäisen hienolta palata tähän seuraan.